/Zaklada Marin Čilić traži drugu generaciju stipendista, pozivaju se mladi talentirani sportaši i glazbenici!

Zaklada Marin Čilić traži drugu generaciju stipendista, pozivaju se mladi talentirani sportaši i glazbenici!

Zaklada Marin Čilić u ponedjeljak je otvorila natječaj za projekt stipendija. Bit će ovo druga generacija talentiranih mladih sportaša i glazbenika koji će, uz podršku stipendija našeg proslavljenog tenisača, još hrabrije koračati putem koji ih vodi do ostvarenja njihovih snova.

Prošle je godine dodijeljeno četrnaest stipendija, a ove će godine taj broj biti još veći te će, na posebnoj svečanosti, biti uručeno dvadeset stipendija i jedna donacija. Prijave je potrebno poslati na email adresu info@marincilicfoundation.com, najkasnije do 5. prosinca u 18 sati.

“Upoznati prvu generaciju stipendista uistinu je bila privilegija. Ta sjajna djeca divan su primjer i motivacija svima nama u Zakladi. A sve ono što su postigli tijekom protekle godine dodatno nas je motiviralo i zato smo odlučili povećati ukupan broj stipendija. Nadamo se da će i ove godine odaziv biti velik, a iako nas čeka nimalo lagan posao u odabiru stipendista, vjerujemo da će njihove priče i uspjesi potaknuti ne samo djecu već i nas odrasle, da prepoznamo i podržimo prave životne vrijednosti te da nikada ne izgubimo vjeru u ljude“, izjavio je Marin Čilić.

Natječaj za stipendije otvoren je do 5. prosinca, a i ove se godine dodjeljuju u nekoliko kategorija – deset glazbenih stipendija u vrijednosti od 10.000,00 kuna namijenjeno je učenicima osnovnih i srednjih glazbenih škola, deset stipendija u vrijednosti od 10.000,00 kuna za mlade sportaše srednjoškolce koji moraju biti članovi nacionalne selekcije u individualnom olimpijskom sportu te jedna donacija školi u vrijednosti od 50.000,00 kuna za obnovu laboratorija prirodnih predmeta (kemija, fizika, informatika, biologija) uz uvjet da škola ima jednog talentiranog učenika u predmetu za koji predlaže obnovu laboratorija te da se škola nalazi u nerazvijenim hrvatskim općinama.

Stipendije su namjenske i mogu se iskoristiti samo za daljnje usavršavanje poput seminara, odlazaka na natjecanja, kupnju glazbenih pomagala ili sportske opreme i slično, a prednost se daje kandidatima koji dolaze iz obitelji lošijeg imovinskog statusa.

“Bilo je zadovoljstvo pratiti razvoj naših stipendista protekle godine. Nika Jagečić iskoristila je svoju stipendiju da otputuje na natjecanje u Grčku, gdje je ostvarila normu za svjetsko seniorsko prvenstvo u skijaškom trčanju kao jedna od najmlađih natjecateljica. Gitaristu Filipu Miškoviću smo pomogli da otputuje na prestižno međunarodno gitarističko natjecanju u Miamiju gdje je osvojio drugo mjesto. Ovo su samo dva primjera uspjeha naših stipendista, marljive i predane djece zbog koje kao društvo moramo učiniti još puno više“, dodala je Nevena Mrkonjić, direktorica Zaklade Marin Čilić.

Svi uvjeti natječaja kao i ostale informacije o radu Zaklade Marin Čilić mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici, Instagram te Facebook stranici Zaklade Marin Čilić.

mšm

Foto: Zaklada Marin Čilić