/‘ZASADI STABLO, NE BUDI PANJ!’ Udruga traži pomoć građana za nastavak sadnje stabala diljem Hrvatske!

‘ZASADI STABLO, NE BUDI PANJ!’ Udruga traži pomoć građana za nastavak sadnje stabala diljem Hrvatske!

U ponedjeljak, 10. listopada u 10 sati u javnom voćnjaku u Varaždinu, Hallerova ulica bb, održat će se predstavljanje kampanje skupnog financiranja udruge “Zasadi stablo, ne budi panj!” kojom udruga želi osigurati održivost svojeg djelovanja na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj i europskoj razini.

O kampanji te važnosti sadnje stabala u urbanim sredinama govorit će: dr. sc. Neven Bosilj, gradonačelnik Varaždina, Renata Skoko, pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana Varaždinske županije, Dragutin Vincek, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša, Davor Brečak, viši stručni savjetnik za voćarstvo u Upravi za stručnu podršku razvoju poljoprivrede Ministarstva poljoprivrede, Bruno Ister, direktor komunalne tvrtke Varkom u sklopu koje se nalazi javni voćnjak u Varaždinu, Livija Faić, osnivačica Centra za poduzetništvo LYNVEST i Mateja-Anđalina Kramar, voditeljica udruge “Zasadi stablo, ne budi panj!”.

Kampanjom skupnog financiranja (crowdfunding kampanjom) na platformi Croinvest udruga “Zasadi stablo, ne budi panj!” želi potaknuti tvrtke i građane da financijski podupru nastavak sadnje stabala diljem Hrvatske te da omoguće širenje akcije na druge europske zemlje. U cilju je prikupiti 1.500.000 kuna za kupnju sadnog materijala u novoj akciji sadnje stabala u Hrvatskoj koja kreće u studenom. Pored kupnje sadnica za škole i vrtiće, potrebno je pokriti troškove alata i opreme za podružnice Udruge te osigurati stabilizaciju rada Udruge. 

Udruga “Zasadi stablo, ne budi panj!” s volonterima je u protekle tri godine u Hrvatskoj zasadila više od 200.000 stabala te je čvrsta u naumu da se ta brojka udvostruči.

mšm

Foto: Facebook/Zasadi stablo, ne budi panj!