/‘ŽENE HEROJI’ Objavljeni identiteti ubijenih učiteljica; oglasio se nećak jedne od njih: ‘Žrtvovala je sebe štiteći djecu’ 

‘ŽENE HEROJI’ Objavljeni identiteti ubijenih učiteljica; oglasio se nećak jedne od njih: ‘Žrtvovala je sebe štiteći djecu’ 

Naoružani 18-godišnjak Salvador Ramos ubio je najmanje 19 djece i dvije učiteljice u sumanutom pokolju u osnovnoj školi u teksaškom gradiću Uvaldeu, objavile su tamošnje vlasti i policija. Ubojica je likvidiran nakon razmjene vatre s policajcima. 

Među ubijenima u masakru u Teksasu su dvije učiteljice četvrtih razreda osnovne škole, Eva Mireles i Irma Garcia, javljaju američki mediji.

Mireles, koja je bila u 40-im godinama života, radila je 17 godina u školi, rekla je njena teta. Na stranici škole piše da je bila majka i supruga te da je voljela trčati i planinariti.

“Moja nećakinja, Eva Mireles, zajedno s još jednom učiteljicom i 18 djece, izgubila je život u besmislenoj pucnjavi. Bijesna sam što se pucnjave nastavljaju, ova djeca su nevina, puške ne bi trebale biti svima lako dostupne. Ovo je moj rodni grad, mala zajednica u kojoj živi manje od 20.000 ljudi. Nisam ni zamišljala da će se ovo dogoditi, posebno mojim voljenim osobama. Nisu sve činjenice objavljene, ali sve što možemo uraditi je da se snažno molimo za našu zemlju, državu, škole i posebno obitelji svih”, rekla je Martinez Delgado, teta preminule učiteljice.

Irma Garcia je u školi radila 23 godine. 

“Žrtvovala je sebe štiteći djecu u svojoj učionici”, napisao je na Twitteru njezin nećak.

“Umrla je kao heroj, mnogi su je voljeli i zaista će nam svima jako nedostajati”, dodao je.

mšm

Foto: Twitter