/‘BIO BEZ LIPE U DŽEPU’ Umirovljenik (78) pokrenuo kampanju zbog teško dostupnih bankarskih usluga: ‘Stari jesmo, ali ne i glupi’

‘BIO BEZ LIPE U DŽEPU’ Umirovljenik (78) pokrenuo kampanju zbog teško dostupnih bankarskih usluga: ‘Stari jesmo, ali ne i glupi’

Mnogi stariji ljudi su u pandemiji izgubili “tradicionalan” način pristupa bankarskim uslugama što je posebno izraženo u državama koje su imale strože mjere od Hrvatske. Jedan umirovljenik iz Španjolske pokrenuo je kampanju “Jesmo stari, ali nismo glupi” i podržalo ga je preko 200 tisuća građana.

Pandemijska ograničenja utjecala su na živote brojnih starijih koji su iz dana u dan morali pratiti najnovije mjere i prilagođavati svoje živote situaciji. Problem je vidljiviji u državama koje su imale stroža ograničenja od Hrvatske, a jedan takav primjer imamo u Španjolskoj.

Tamo je 78-godišnji Carlos San Juan iz Valencije, ogorčen jer nije mogao doći do svoje mirovine na način na koji je navikao, pokrenuo kampanju “Jesmo stari, ali nismo glupi”. Glavna “meta” su mu banke koje su uslijed pandemijskih ograničenja sve više uskraćivale sastanke licem u lice, a korisnike su usmjeravale da koriste mobilne aplikacije, piše euronews.com.

“Mi smo mala skupina i nemamo jak glas, niti smo u poziciji izlaziti s bilo kakvim zahtjevima. Ali moramo reći da imamo ogromnih problema u ovom vremenu jer su bankovne usluge postale prekomjerno kompjuterizirane”, kazao je San Juan.

Ispričao je kako je zbog ograničenja znao provoditi više dana kod kuće bez lipe u džepu jer nije imao jasnu predodžbu kako doći do svog novca:

“Nisam mogao ni doći u banku kao nekada jer su uveli pravilo da se moraju zakazati sastanci preko aplikacije”, ispričao je.

U samo četiri dana od začetka kampanje, podržalo ga je preko 200 tisuća građana koji su potpisali za njegovu kampanju. To ga je iznenadilo.

Čini se da će i uspjeti u svom naumu jer su banke poručile kako će promisliti svoju strategiju i prilagoditi se tako da nitko ne ostane bez usluge na koju su navikli.

mšm

Foto: Pixabay, ilustracija