/Gerontološki tulum za Međunarodni dan starijih osoba

Gerontološki tulum za Međunarodni dan starijih osoba

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i ove godine aktivno je sudjelovalo na 15. Gerontološkom tulumu u povodu Međunarodnog dana starijih osoba, 1. listopada, u zagrebačkom parku Zrinjevac u organizaciji Grada Zagreba i Zaklade Zajednički put.

Ministarstvo se na manifestaciji predstavilo svojim izložbenim štandom na kojem su se mogle saznati sve potrebne informacije, ali i na koje je sve načine Ministarstvo uključeno u skrb i brigu o starijim osobama.

Ovogodišnjem jubilarnom 15. Gerontološkom tulumu prisustvovala je državna tajnica Marija Pletikosa koja je osim čestitki upućenih osobama starije životne istaknula da obilježavanjem Međunarodnog dana starijih osoba moramo podići svijest o teškoćama i izazovima s kojima se osobe starije životne dobi suočavaju.

Stoga je i naglasila važnost Strategije socijalne skrbi za starije osobe u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2017. do 2020. godine koja posebnu pažnju posvećuje području zaštite prava osoba starije životne dobi, priopćilo je Ministarstvo.

mšm