/Htjela je kupiti hranu siromašnoj starici, a reakcija zaposlenice McDonald’sa ju zapanjila

Htjela je kupiti hranu siromašnoj starici, a reakcija zaposlenice McDonald’sa ju zapanjila

Prije mjesec dana javnost je potresao slučaj jedne starije gospođe koju su zaposlenici McDonald’sa s policijom izbacili iz restorana sa zagrebačkog Glavnog kolodvora. Siromašna starica tamo je provodila dane, što je navodno uznemiravalo goste. Mjesec dana kasnije opet joj je učinjena nepravda. Jedna od članica Vijeća mladih predsjednice RH, Kaja Pavlinić na društvenim mrežama je objavila kako je srela staricu u tom istom restoranu i željela joj platiti hranu, no reakcija zaposlenice ju je šokirala.

Objavu Kaje Pavlinić prenosimo u cijelosti:

“Maloprije, McDonald’s kod Glavnog kolodvora. Sjedim i nakon nekog vremena shvatim da sjedim kraj starije gospođe koja je nedavno punila medijske stupce jer ju je taj isti McDonald’s istjerao van. Ona nikome ne prilazi, nikog ništa ne traži, mirno gleda u stol i samo odmara, kraj nje su pune vrećice stvari, sigurno su teške i nije joj lako cijele dane to nositi, pogotovo u sparne i vlažne dane kao što je današnji.

Pojedem svoje i prilazim njoj i pitam ju što bi željela pojesti. Odbija, ja inzistiram. Nakon malo nagovaranja, konačno pristane i kaže Big Mac. Ja otišla i uzela veliki meni, da bi me tijekom naručivanja na automatu za kartično plaćanje zaposlenica zaustavila i vrlo bahatim tonom pitala znam li da je to “žena koja je bila u novinama” i jel me “ova” nagovorila da joj nešto uzmem. Zar je stvarno normalno da se ja moram pravdati što ću sa svojim vlastitim novcima i tko će pojesti nešto što sam ja kupila? E pa draga moja, imaš ti i umjetne trepavice i hrpu šminke, ali ništa ti ne može uljepšati ružnoću koju imaš u sebi. Ta gospođa se jednom običnom hamburgeru, krumpirićima i boci vode razveselila kao da sam joj dala najveće blago ovog svijeta. Možda ne izgleda bolje od tebe, ali duša joj barem nije trula kao što je tebi. Tužna smo mi zajednica, baš tužna”, napisla je na Facebooku Kaja Pavlinić.

mšm

Foto: FB (Kaja Pavlinić)