/‘ISPOVIJEST UMIROVLJENICE’ Milena (81) o porastu cijena: Platim račune, grijanje. Ljeti malo ušparam, k’o mrav…

‘ISPOVIJEST UMIROVLJENICE’ Milena (81) o porastu cijena: Platim račune, grijanje. Ljeti malo ušparam, k’o mrav…

Umirovljenica Milena (81) uopće nije šokirana porastom cijena u ovo vrijeme. Smatra da je to bilo očekivano uzevši u obzir sve faktore koji su mogli utjecati na to. Trećina mirovine ode joj samo na plin, a kada plati ostale račune, ne ostaje joj mnogo…

Umirovljenica Milena (81) je, kako sama kaže, jako vesele naravi i korona ju previše ne dira. Pretpostavlja da je baš korona jedan od razloga inflacije. Samoj joj je teško živjeti s takvim cijenama, ali ju brine što je s onima koji imaju manje. Unatoč svemu, ona uživa sa svojom unučadi i ostatkom obitelji.

Prije mirovine je živjela bolje, jer su i sama primanja bila veća. Govori za Mirovina.hr kako ne vidi neku lijepu budućnost jer joj skoro trećina mirovine ode samo na račun za plin. Kada dobije ostale račune, ne ostane joj puno. Tijekom zime kupuje samo osnovno, a tijekom ljeta štedi na tome što ne mora plaćati grijanje kako bi mogla preživjeti zimu.

“Što se tiče povećanja cijena…  Koliko ćemo mi tako izdržati, ja pojma nemam. Prije kada dođe mirovina, odem u Konzum i kupim ono najosnovnije. Prije me koštalo 150 kuna, sada me dođe 280 kuna. Oni isti artikli. Ne kupim ni meso. Strašno. Moja mirovina nije velika, a što oni koji imaju manje? Ti će kosti kupovati i to ako imaju sreće “, kaže Milena.

“Po ljeti radim bašču, imam vrt, a sad po zimi jako puno čitam knjige, rješavam križaljke. Učila sam šivati. Sad unuci svako malo nešto krpam i tako svašta po malo. Jako često se družim s unučadi, imam ih dvoje i jako ih volim. Imam jednog sina, on je ravnatelj vrtića u Belišću, jako je dobar”, završava vedro gospođa Milena.

mšm/Mirovina.hr

Foto: Pixabay, ilustracija