/JOŠ JEDAN ILEGALNI DOM – U Čazmi otkriven stan u kojem potajice drže stare i nemoćne

JOŠ JEDAN ILEGALNI DOM – U Čazmi otkriven stan u kojem potajice drže stare i nemoćne

Novinari Provjerenog Nove TV snimili su vrlo mučnu priču o još jednom ilegalnom domu. U ovom slučaju radi se o stanu u središtu Čazme u kojem se potajice drže stare i nemoćne osobe. Susjedi su zgroženi, nitko im nije rekao da će se u stan do njihovog dovoditi ljudi, ne kako bi se o njima netko propisno skrbio i brinuo, nego kako bi prepušteni sami sebi. U čitav slučaj upletena je jedna sutkinja, prijateljica vlasnice obiteljskog doma koja je kupila taj stan.

Stan na drugom katu manje zgrade u središtu Čazme pretvorio se u ilegalni dom za starije i nemoćne osobe. Njega je sutkinja za prekršaje prodala vlasnici obiteljskog doma, čiji sin također ima obiteljski dom u istoj ulici. Kako se biznis očito proširio, u taj su stan ilegalno smjestili stare i nemoćne osobe. Istovremeno, svi oni tvrde kako u tom stanu nitko ne živi. Ipak, susjedi svjedoče potpuno drugačije. Ekipa Provjerenog snimila je i sina vlasnice kako potajice iz stana izvlači muškarca u invalidskim kolicima.

Susjedi su posvjedočili o slučaju kada je u tom stanu preminuo muškarac, navodno sutkinjin otac kojeg je ostavila na brigu novoj vlasnici stana. Ležao je prebačen preko kreveta, s otkopčanom pelenom, dok je stariji par ležao u bračnom krevetu pokraj. Da je u stanu bilo više starijih osoba, potvrđuje i medicinski tehničar s hitne koji je došao po pozivu jednog štićenika.

Okolni stanari boje se da se i ovdje ne bi dogodila slična nesreća koja je zahvatila ilegalni objekt obiteljskog doma u Andraševcu, gdje je u požaru izgorjelo šestero osoba koje nisu bile pod nadzorom.

Glavno pitanje jest tko i koliko brine o ljudima smještenima u stanu u Čazmi. Tko ih dvori, presvlači, hrani, koliko često, jesu li gladni, žedni, u bolovima? Jedno je sigurno, oni vrijeme po cijele dane provode bespomoćni u krevetu, u stanu u koji su smješteni ilegalno, iako plaćaju dom koji se nalazi na drugoj, kilometar udaljenoj legalnoj lokaciji i u kojem očito nema dovoljno mjesta.

O svemu je obaviješteno Ministarstvo, policija, inspekcije, no na spornoj adresi nitko ne otvara.

Prilog Nove TV možete pogledati na ovom linku.

mšm/provjereno

Foto: Screenshot