/‘KAKVA SNAGA’ Umirovljena profesorica glazbe postala je najstarija žena koja je istrčala utrku ‘Bilogora Trail’

‘KAKVA SNAGA’ Umirovljena profesorica glazbe postala je najstarija žena koja je istrčala utrku ‘Bilogora Trail’

Ruža Milić (73) postala je najstarija žena koja je istrčala utrku Bilogora Trail. Cijenjena bjelovarska profesorica glazbe u mirovini, postala je najstarija žena koja je istrčala Bilogora Trail, prvo izdanje trke po obroncima pitome Bilogore koja je uspješno završena proteklog vikenda, piše Bjelovar.live.

Sa 73 godine hrabro je trčala s daleko mlađim trkačima i na kraju bez ikakvih problema istrčala stazu dugu čak 17 kilometara.

“Da nekoliko dana ranije nisam susrela Nikolu Kovačeka, organizatora utrke, ne bih ni znala da se ona održava. Zainteresirala me cijela priča i jednostavno sam se odlučila pojaviti na startu. Utrka od pet kilometara mi se nekako činila prekratkom jer inače toliko hodam i trčim na bjelovarskom Boriku. Zato sam se odlučila sudjelovati na srednjoj utrci od 15 kilometara koja se zbog tehničkih razloga povećala na 17 kilometara. Jest da sam stigla među posljednjim trkačima, ali sam sretna i zadovoljna što sam sudjelovala”, kazala je za Bjelovar.live.

U cilj je ušla kao 88. od ukupno 93 natjecatelja. Svoju dobru formu, kaže, može zahvaliti konstantnom kretanju i vježbi. Voli ples, hodanje i trčanje, kretanje općenito, a posebno obožava planinarenje. Naime, gospođa Milić je dugogodišnja članica Hrvatskog planinarskog društva ”Bilogora” koje uskoro slavi 100. godina osnutka (1924.) pa se, kazala je, u trku uključila i kako bi obranila boje i promovirala svoje planinarsko društvo.

bl

Foto: Pixabay ilustracija