/Karlovac osigurao maske za svoje umirovljenike

Karlovac osigurao maske za svoje umirovljenike

U sklopu borbe protiv širenja korona virusa, u Hrvatskoj je uvedena obveza nošenja zaštitnih maski za lice u javnom prijevozu, trgovinama i ustanovama. Uz zdravstvenu vrijednost takve odredbe, ipak je riječ i o dodatnom trošku za sve građane, a posebno za umirovljenike od kojih veliki dio njih živi od malih mirovina.

Inicijativa o podjeli maske na svakom je gradu i općini, a nakon Zagreba, maske su podijelili i u Karlovcu. “Grad Karlovac kontinuirano vodi brigu o onim najosjetljivijima u našem društvu, pa je tako u ovo vrijeme epidemije podijeljeno oko pet tisuća zaštitnih višekratnih maskica za lice”, kažu u Gradu.

Maske se dijele svim umirovljenicima starijim od 65 godina i to umirovljenicima korisnicima Socijalnog programa Grada Karlovca, te ostalima putem Gradskog društva Crvenog križa, Kluba umirovljenika, Matice umirovljenika, gradskih četvrti i mjesnih odbora i župnih Caritasa.

Korisnici, umirovljenici, Socijalnog programa Grada Karlovca svoje zaštitne višekratne maskice mogu podići utorkom, četvrtkom i petkom u razdoblju od 08 – 13 sati na adresi Trga bana Jelačića 1. Svi umirovljenici iznad 65 godina, koji imaju potrebu za zaštitnim višekratnim maskicama iste mogu podići, jednokratno, u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8.30 – 10 sati na adresi Smičiklasova 25, a uz predočenje osobne iskaznice i dokazu o statusu umirovljenika.

Iz Grada napominju i da kontinuirano provode program pomoći u kući, dostavljaju im se paketi hrane, higijenske potrepštine i ostalo neophodno za život.

bkk

Foto: karlovac.hr