/‘LIJEPA GESTA’ Umirovljenica sašila više od 100 maski za veleposlanstvo u kojem radi njezina kćer

‘LIJEPA GESTA’ Umirovljenica sašila više od 100 maski za veleposlanstvo u kojem radi njezina kćer

Umirovljenica Višnja Paić iz Zagreba nesebično se odazvala na dobrovoljnu akciju pokrenutu unutar Američkog veleposlanstva u Zagrebu u kojem radi njezina kćer. Ova majka četvero djece i baka devetero unučadi te inače vrsna krojačica, u doba krize odlučila je pomoći zaposlenicima veleposlanstva za koje je sašila preko 100 šarenih maski. Vijest o njezinom pothvatu završila je na društvenim mrežama, a više detalja o lijepoj gesti svoje majke otkrila nam je Nikolina Paić.

“Svatko na krizu odgovara na svoj način. Tako je jedna naša kolegica iz veleposlanstva u želji da pomogne svojoj zajednici pokrenula dobrovoljnu akciju. Kako je u početku bila nestašica maski, zamolila je ljude koji znaju šivati te imaju materijala i volje da sašiju maske koji će zaposlenici moći svakodnevno koristiti u svom radu. Ja sam pitala svoju majku koja je uvijek vrsno šivala i odmah je pristala”, započela je Nikolina Paić.

Dodala je kako je u desetak dana njezina majka sašila 120 maski u raznim bojama i veličinama, i to za djecu i odrasle.

“Rado je donirala svoje vrijeme, znanje i materijale. Šivala je 15 do 30 maski dnevno. No moja je majka oduvijek bila takva i davala sve što može kako bi pomogla drugima”, istaknula je.

Njezina majka odgojila je četvero djece, a danas je ponosna baka devetero unučadi.

“Po struci je bila profesorica tjelesnog odgoja, a u jednom trenutku u životu prekvalificirala se i pokrenula krojački obrt. Rado je šivala odjeću za djecu i imala svoj dućan. Uvijek nas je odgajala tako da gledamo kako možemo pomoći drugima.”

Za kraj je napomenula kako je ova dobrovoljna akcija bila savršen spoj američkog i hrvatskog mentaliteta.

“U Americi je jako razvijeno volonterstvo i doprinos zajednici iznimno je važan. Tako se stopila njihova potreba za organizacijom i pomaganjem te naš mentalitet naklonjen obitelji i tradicionalnim vrijednostima”, poručila je Nikolina Paić.

Američko veleposlanstvo se zahvalilo Višnji Paić, a njezinim doprinosom i nesebičnim djelom pohvalili su se i na društvenim mrežama.

“U nevolji se junaci poznaju! Kad je kriza, svatko od nas pomaže onako kako najbolje zna. Mama naše kolegice Nikoline Paić sašila je preko 100 maski za zaposlenike Veleposlanstva kako bi očuvali svoje zdravlje, kao i zdravlje drugih kolega i svojih bližnjih. Uostalom, sigurni smo da će ovu ozbiljnu situaciju, šarene maske učiniti puno podnošljivijom. U ime cijelog Veleposlanstva, hvala mami Paić!”, stoji na Facebook stranici Američkog veleposlanstva u Zagrebu.

Maja Šubarić Mahmuljin

Foto: Facebook (U.S. Embassy Zagreb)