/Madonna za 60. rođendan: Ponižavaju me zbog dobi!

Madonna za 60. rođendan: Ponižavaju me zbog dobi!

‘Kraljica popa’ Madonna Louise Ciccone danas slavi 60. rođendan. Ova američka pjevačica talijanskog porijekla u glazbenoj industriji je od 1979. godine, no i dalje niže uspjehe. Kako je zakoračila u treću dob požalila se na negativne komentare koje dobiva samo zato što više nije mlada.

Iako je u industriji zabave srušila mnoge zidove, Madonna jednu barijeru ipak nije uspjela srušiti. Riječ je o ageizmu, dobizmu ili diskriminaciji starijih osoba, piše Moje vrijeme.

“Da sam crnkinja ili gej, nitko me se ne bi usudio ponižavati na društvenim mrežama zbog toga. No kada je riječ o mojim godinama bilo tko i svatko će reći nešto ponižavajuće o mojoj dobi. I uvijek se pitam kakva je razlika između toga i rasizma ili neke druge diskriminacije. Sude mi po broju mojih godina. Zašto je to prihvatljivo? Ne razumijem” , izjavila je pjevačica.

Dodala je i kako odbija pratiti pravila ponašanja koja se nameću za određenu dob.

“Zašto je prihvaćeno da se žene, kada dosegnu određenu životnu dob, više ne smiju više ponašati kao prije? Ne pratim pravila. Nisam nikada i ne namjeravam ni sada”, izjavila je Madonna koja niti u šezdesetoj ne pristaje na ‘pravila ponašanja za bake’.

Prema Recording Industry Association of America (RIAA), Madonna je najprodavanija izvođačica 20. stoljeća, i druga najprodavanija izvođačica u Sjedinjenim Američkim Državama (iza Barbre Streisand), s prodanih 64,5 milijuna albuma.

Časopis Billboard je Madonnu proglasio drugim, iza The Beatlesa, najuspješnijim umjetnikom na Billboard Hot 100 ljestvici, a što ju čini i najuspješnijim samostalnim umjetnikom te ljestvice.

mšm/moje vrijeme