/‘MAŠTAJU O LIJEPOJ NAŠOJ’ Britanci su otkrili kako bi upravo u Hrvatskoj voljeli dočekati mirovinu; evo i zašto

‘MAŠTAJU O LIJEPOJ NAŠOJ’ Britanci su otkrili kako bi upravo u Hrvatskoj voljeli dočekati mirovinu; evo i zašto

Novo istraživanje pokazalo je kako Britanci sve više razmišljaju o selidbi u mirovini, a na prvom mjestu zemalja koju biraju je upravo Hrvatska. Više je razloga zašto baš u našoj zemlji žele provesti mirovinu.

Penfold, aplikacija i platforma za štednju i stvaranje boljih uvjeta za mirovinu je otkrila kako Britanci u posljednje vrijeme sve više na tražilici traže zemlje koje su najbolje za umirovljenje. Jednako tako, pokazalo se kako 12 posto ljudi starijih od 50 godina u Ujedinjenom Kraljevstvu želi živjeti u inozemstvu u mirovini.

Prema analizama, Britanci su na prvo mjesto zemlje za život u mirovini stavili upravo Hrvatsku i to iz više razloga. Prije svega, zbog manjih troškova života, pri čemu je cijena stanarine i općenito svakodnevnog trošenja dvostruko manja nego u Ujedinjenom Kraljevstvu. Tu su i bolji uvjeti života, okruženost prirode i puno zelenila, a privlači ih i činjenica što kod nas prevladava staro stanovništvo pa će se moći družiti sa svojim vršnjacima, prenosi Mirovina.hr.

Još jedna prednost je i mala udaljenost zbog čega im je potrebno samo dva sata vožnje avionom, a mogu se pronaći i jeftini letovi pa u posjet mogu dolaziti obitelj i prijatelji.

mšm/mirovina.hr

Foto: Pixabay, ilustracija