/Miri iz Majskih Poljana potres srušio kuću, obećana joj je nova, ali i dalje živi u kontejneru: Sve je isto, samo je trava porasla

Miri iz Majskih Poljana potres srušio kuću, obećana joj je nova, ali i dalje živi u kontejneru: Sve je isto, samo je trava porasla

Miri Zlonogi iz Majskih Poljana kuća je srušena, a nakon potresa spavala je u automobilu i ovisila o pomoći dobrih ljudi. Obećana joj je drvena montažna kućica, ali je ona i dalje u kontejneru, piše HRT.

“Ništa se nije dogodilo. Sve je kako je i bilo, samo je trava porasla pa se ne vidi toliko, nije jezivo”, kaže gospođa Mira. 

Obećanja je bilo puno, a nada da će se jednoga dana ispuniti i dalje postoji. Za obećanu montažnu kućicu napravljeni su temelji. 

Gospođi Miri u međuvremenu je umrla i majka, nedostaje joj. Nakon njezine smrti nije imala nikakvih primanja dok prije par mjeseci nije ostvarila mirovinu. Kaže da niti pomoć ne dolazi kao prije.

U kontejneru se grije s klimom, a stavila je i grijalicu jer je hladno. No dobila je račune za struju koje mora platiti do Nove godine, u iznosu od oko 1000 kuna. 

“Kuće nema, a računi za struju za kontejner su stigli”, kaže gospođa Mira.

Već je dva puta išla u općinu kako bi joj otpisali taj dug, no odgovora još nema.

Nije ljuta, ali je tužna i teško joj je. 

“Molim Boga samo da mi sačuva zdravlje i strpljenja da imam još malo”, kazala je.

mšm/hrt

Foto: Labirint/HRT