/NAKON ZAGREBA Još jedan grad dijeli maske umirovljenicima koji se koriste javnim prijevozom

NAKON ZAGREBA Još jedan grad dijeli maske umirovljenicima koji se koriste javnim prijevozom

Nacionalni stožer civilne zaštite donio je prošli tjedan odluku o obveznom nošenju maski za lice u svim sredstvima javnog prijevoza diljem zemlje. Neki gradovi odlučili su starijim građanima osigurati barem dio potrebne opreme za putovanje autobusom, vlakom ili tramvajem…

Grad Zagreb umirovljenicima je putem mjesnih odbora odlučio podijeliti po dvije maske koje su od prošlog tjedna obvezne u javnom prijevozu diljem Hrvatske. Građanima to predstavlja veliki trošak, pogotovo nezaposlenima i umirovljenicima s malenim mirovinama koji su ujedno i najrizičnija skupina u slučaju zaraze korona virusom.
Malu pomoć umirovljenicima nakon Zagreba sada nudi i Velika Gorica.

“Grad Velika Gorica, cijeneći brigu za zdravlje svojih građana, posebice starije životne dobi, osigurao je podjelu maski umirovljenicima. Umirovljenici koji imaju potrebu putovati javnim prijevozom kako bi obavili zdravstvene preglede ili druge neophodne potrebe, mogu doći po masku na dvije adrese: U prostorijama Crvenog križa, Cvjetno naselje 16 i u prizemlju zgrade Gradske uprave, Trg kralja Tomislava 34.

Maske je moguće podizati vikendom od 10 do 14 sati, a radnim danom od osam do 14 sati uz predočenje osobne iskaznice” – kazali su iz Grada Velike Gorice gdje je podjela maski počela u subotu.

bl/mirovina.hr