/NEVJEROJATAN SLUČAJ – Mila ima osam mjeseci, a završila je na sudu zbog djedova duga

NEVJEROJATAN SLUČAJ – Mila ima osam mjeseci, a završila je na sudu zbog djedova duga

Zbog 13 tisuća eura duga koji je naslijedila od svog djeda, sudi se djevojčici Mili koja ima samo osam mjeseci. Potpuno bizarno suđenje odvija se na Okružnom sudu u njemačkom gradu Zwickau u pokrajini Saska.

Djevojčica Mila beba je od osam mjeseci. Ujedno, ona je i unuka kojoj se na njemačkom sudu u gradu Zwickau u pokrajini Saskoj sudi zbog djedova duga. Ako sud tako odredi, beba Mila će vratiti 13 tisuća eura duga, platiti ugovor za mobitel i pretplatu za sportski kanal Sky, piše Fenix magazin.

Sve je počeo kada je u rujnu 2018. godine preminuo Milin djed Ronny A., koji je za života gomilao dugove. Prije njegove smrti, vjerovnici su od njega potraživali 13 milijuna eura.

Kada je djed preminuo, 19-godišnja Sophie Reinhold je bila trudna s Milom šest mjeseci. Ona i njezin tadašnji dečko, otac djevojčice, su odbili platiti dugove, jer nisu imali dovoljna primanja. No, kad se rodila Mila uslijedio je šok, jer je poziv sa suda dobila – beba.

Zvuči posve nevjerojatno, ali Mila je zakonom naslijedila dugove svoga djeda, pa djedovi vjerovnici sada sudski od nje potražuju novac.

Predsjednica Sindikata umirovljenika, Jasna A. Petrović je na Facebook stranici “Pokret protiv siromaštva starijih osoba” prokomentirala da je takav zakon i u Hrvatskoj. Podsjetila je da, uz sve, djedovi i bake moraju plaćati alimentaciju ako to ne čine roditelji, prenosi Mirovina.hr.

mšm/fenix magazin/mirovina.hr

Foto: Snimak zaslona/RTL.DE