/Poznati nogometni klub na originalan način nagradio preminulog slijepog navijača

Poznati nogometni klub na originalan način nagradio preminulog slijepog navijača

Nevjerojatna priča o nogometu i jednom posebnom navijaču stiže iz Španjolske. Poznati klub Valencia CF imao je jednog od najvatrenijih navijača – Vicente Navarro Aparico dolazio je na svaku domaću utakmicu, čak i nakon što je oslijepio. Njega više danas nema, no uspomena na njega će trajati vječno, za što se pobrinuo klub. Nagradio je vjernost svog navijača podigavši mu kip na njegovom omiljenom mjestu na stadionu.

Dvije godine nakon smrti uistinu posebnog navijača, nogometni klub Valencia CF odlučila je trajno okupirati njegovo omiljeno sjedalo – njegovom kipu.

Vicente Navarro Aparicio bio je talisman kluba na domaćim utakmicama. Ranije je išao na gostovanja, pa tako i na kultno finale 1967. godine Copa del Generalisimo (današnji Kup kralja) i svjedočio je trijumfu Valencije nad Athletic Bilbaom. Nažalost, ostao je potpuno slijep u 54. godini života zbog problema s očnom mrežnicom. Ali njegova potpora nikada nije prestajala, piše Mirovina.hr.

Nastavio je kupovati sezonske ulaznice i dolazio je na svaku domaću utakmicu sa sinom. Preminuo je prije dvije godine, ali u Valenciji su mu se odužili tek ovih dana. Napravili su kip gospodina i postavili ga na njegovo omiljeno sjedalo. Tako će brončana statua trajno postati dijelom stadiona Mestalle.

mšm/mirovina.hr

Foto: Twitter @ ESPN UK