/‘ODLAZAK GLAZBENE DIVE’ Svijet se oprašta od legendarne Tine Turner koja je preminula u 83. godini!

‘ODLAZAK GLAZBENE DIVE’ Svijet se oprašta od legendarne Tine Turner koja je preminula u 83. godini!

Napustila nas je legendarna Tina Turner. Ova tužna vijest jučer je odjeknula svijetom koji se oprašta od slavne ikone. Američka pjevačica umrla je u 83. godini, objavio je njen glasnogovornik.

“Tina Turner, kraljica rock ‘n’ rolla, preminula je u srijedu u 83. godini nakon duge bolesti u svom domu u Kusnachtu blizu Züricha u Švicarskoj”, rekao je njen glasnogovornik. Dodao je da je “svijet izgubio muzičku legendu i uzor”.

Tina Turner je slavna američka pjevačica, tekstopisac i glazbenica. Rođena je 26. studenog 1939. godine u Sjedinjenim Američkim Državama kao Anna Mae Bullock, a postala je jedna od najuspješnijih i najutjecajnijih izvođačica u povijesti glazbe.

Njezina karijera započela je u 1960-ima kao članica dua “Ike & Tina Turner”. Grupa je ostvarila nekoliko velikih hitova, uključujući poznate pjesme poput “River Deep – Mountain High” i “Proud Mary”. Međutim, nakon teškog odnosa sa suprugom Ikeom Turnerom, s kojim je bila u braku i glazbenom partnerstvu, Tina je napustila grupu i krenula na samostalnu karijeru, piše Direktno.hr.

Kasnije je Tina Turner postigla ogroman uspjeh kao solo izvođačica. Njezin karakterističan glas, energičan nastup i iznimna interpretacija pjesama donijeli su joj brojne hitove, uključujući “What’s Love Got to Do with It”, “Private Dancer”, “The Best” i “Simply the Best”.

Osvojila je brojne nagrade, uključujući Grammyje i MTV Video Music Awards, a prodala je više stotina milijuna albuma diljem svijeta.

Obožavatelji iz cijelog svijeta se u komentarima ispod videa opraštaju od glazbene dive.

“Počivaj u miru Tina” i “Volim ovu umjetnicu. Najbolja je od najboljih koju smo ikad imali” samo su neki od komentara obožavatelja.

mšm

Foto: Screenshot/YouTube