/‘OSMJEHNULA MU SE SREĆA’ Živio je u maloj kućici bez struje i toaleta, a Đorđa (87) je spasila plemenita gesta jednog doma za starije

‘OSMJEHNULA MU SE SREĆA’ Živio je u maloj kućici bez struje i toaleta, a Đorđa (87) je spasila plemenita gesta jednog doma za starije

Umirovljenik Đorđe (87) živio je u trošnoj kućici u kojoj nije bilo niti struje i bez toaleta, a danas je stanovnik Doma za starije i nemoćne “Sveta Rita”  u Vinkovcima. Taj dom svake godine nekoga usreći besplatnim smještajem, a tu praksu nastavljaju i u uvjetima velikih poskupljenja troškova.

Đorđe Kordić iz Gaboša 87-godišnji je umirovljenik koji je donedavno živio u trošnoj kućici, bez struje, bez toaleta. Danas mu je život, zahvaljujući dobroj praksi vinkovačkog Doma za starije “Sveta Rita” potpuno drugačiji. Taj dom svake godine nekome pokloni besplatan smještaj, a ove godine sretnik je Đorđe.

“Prosto nisam vjerovao. Ovako mi nitko nije dolazio. Imam dvije prijateljice koje su blizu te me posluže, donesu mi što treba, a inače po deset dana ne dođe nitko. Sad društva imam što ne zaslužujem”, skromno je poručio umirovljenik.

Iz doma su za Novu TV poručili kako je bilo puno zamolbi, ali da je njegova bila posebna.

“On je bio potpuno napušten, ali evo uvijek postoje dobri ljudi koji su nama pisali za njega. Mi smo odmah znali da je to to”, ispričala je vlasnica doma Danijela Stanić.

Stanić dodaje kako na dobrim djelima neće stati:

“Pripremamo deset mjesta za Ukrajince koji dolaze, za skupinu starijih, teško bolesnih. Isto potpuno besplatno, pružiti podršku, zdravstvenu skrb, sve ono što im je potrebno u ovim teškim trenucima”, otkriva Stanić.

mšm/dnevnik.hr

Foto: Screenshot/dnevnik.hr