/‘OSTALA BEZ SVEGA’ Baku (80) prevarila 65-godišnjakinja: Uzela joj 75.000 kuna!

‘OSTALA BEZ SVEGA’ Baku (80) prevarila 65-godišnjakinja: Uzela joj 75.000 kuna!

Drske krađe i prijevare starijih osoba, nažalost, nisu novost. Građani starije životne dobi najčešće su žrtve ovih kaznenih djela, a razlozi su vrlo često odmakla životna dob, samostalno stanovanje te neupućenost i nepažnja. Jedan takav slučaj dogodio se u Zagrebu kada je nesretna 80-godišnjakinja ostala bez svega nakon što ju je nasamarila 65-godišnjakinja.

Zagrebačka policija izvijestila je o još jednom slučaju prijevare na štetu starije osobe, ovoga puta 80-godišnjakinje, a koju je prevarila ne baš tako mlada 65-godišnjakinja.

Prevarantica je od travnja do srpnja ove godine u više navrata od svoje žrtve tražila da joj posuđuje razne novčane iznose, obećavajući kako će novac vratiti u roku od nekoliko dana. Baka joj je vjerovala pa joj je u svom stanu u Ulici Andrije Žaje te u blizini stana predavala novac.

Stvari su otišle toliko daleko da je na nagovor osumnjičene sredinom svibnja podignula pozajmicu na svoje ime, a zatim krajem lipnja 2021. godine i kratkoročni zajam trgovačkog društva, također na svoje ime.

Dakle, sama je posudila novac koji je predala prevarantici, jer joj je lažno predočila da će podmirivati dospjele mjesečne anuitete pozajmljenog novca. Međutim, unatoč obećanju, ona to nije učinila niti je do današnjeg dana oštećenoj vratila posuđeni novac.

Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi oko 75.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku dok je izvješće podneseno nadležnom državnom odvjetništvu, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka.

mšm

Foto: Pixabay, ilustracija