/Oženio Korčulanku i otočani ga oduševili: Osjetio sam poziv u srcu da zabilježim mudrosti starijih ljudi!

Oženio Korčulanku i otočani ga oduševili: Osjetio sam poziv u srcu da zabilježim mudrosti starijih ljudi!

Stariji svima mogu pružiti univerzalne životne savjete. U to se uvjerio 35-godišnji fotograf Frano Ožbolt iz Zagreba koji se oženio za Korčulanku i oduševio starijim ljudima na tom otoku. Stoga je pokrenuo zanimljiv projekt vezan uz njihovo bogato iskustvo. Idućeg ljeta izdat će monografiju s portretima i životnim pričama starijih Korčulana, a u planu je i film.

“Kako često tamo ljetujemo, osjetio sam neku želju i poziv u srcu da zabilježim mudrosti starijih ljudi. Plan je sljedeće ljeto napraviti izložbu, a počeo sam pisati i knjigu. Ona će biti zapravo kao neka monografija u kojoj ću zabilježiti sve te životne priče i portrete starijih Korčulana. Razgovaram s njima, posjećujem ih i imam neki plan kako to sve posložiti. Moj kolega Danijel Kovačević, on je redatelj koji će snimiti autorski film o tim ljudima”, rekao je Frano Ožbolt za Mirovina.hr.

Na tematskoj Facebook stranici Stoljeće života u zrnu soli objavljuju se tek neki fragmenti zabilježenog, dok se ostatak čuva za monografiju. Odlična je fotografija i citat 80-godišnje Mirjane Silić:

“Ja vam nemam ni fakulteta, niti srednje škole, već samo 6 razreda osnovne, no imam cijeli život iza sebe i TO vam je djeco moj fakultet. Fakultet koji se zove Život!”, objasnila je Mirjana.

mšm/mirovina.hr

Foto: Stoljeće života u zrnu soli