/‘PRIJATELJ PREKO PISMA’ Štićenici doma za starije i nemoćne traže prijatelje s kojima će se dopisivati; pogledajte njihove poruke

‘PRIJATELJ PREKO PISMA’ Štićenici doma za starije i nemoćne traže prijatelje s kojima će se dopisivati; pogledajte njihove poruke

Inicijativa Obiteljskog doma za starije i nemoćne “Noni”,  mnogima je izmamila osmijeh na lice, a u ovoj lijepoj akciji sudjeluju štićenici doma koji traže dopisne prijatelje. Štićenici su pozirali uz osmijeh i veliki papir na kojem je svatko od njih napisao što voli te o čemu bi se volio dopisivati.

“Božić je vrijeme darivanja u kojem prevladavaju osjećaji iščekivanja, nade i čežnje. Naši korisnici prilagodili su se ovim novim izazovnim vremenima, ali pridržavanje epidemioloških mjera ne znači da nisu u mogućnosti upoznati nove prijatelje! Zato molimo sve naše pratioce, ali i vaše mame, tate, bake, djedove, sinove i kćeri, ma recite svima koje poznajete – da nam pošalju pismo!

Naši korisnici rekli su vam ponešto o sebi, a ako ste s nekim pronašli zajedničku temu možete pisati: o toj temi, o sebi, o Božićnom ugođaju u vašoj kući, pitati ih kako oni provode Božić u našem domu i obavezno pišite motivirajuće riječi i lijepe želje.

Ako niste inspirirani o čemu pisati pošaljite nam neki crtež ili Božićnu čestitku od Vaše obitelji za našu malu obitelj.  Molimo Vas dijelite objavu kako bi dotakli što veći broj ljudi i proširili Božićni duh”, stoji u Facebook objavi spomenutog doma.

U slučaju da volite igrati šah ili remi, zanima vas vrtlarenje, obožavate čitati ili ste pronašli neki drugi zajednički interes s nekim od štićenika doma, s Facebook stranice pozivaju da svoja pisma pošaljete na adresu: ‘Obiteljski dom Noni – za *ime korisnika*, Črna voda 24a, 10 000 Zagreb, Hrvatska’ i pritom nekome doista uljepšate dan”, objavili su na stranicama Obiteljskog doma.

Nije trebalo dugo da prva pisma počnu stizati. Prva pisma su stigla od učenika iz Salezijanska osnovna škola. Pisma su razveselila sve korisnike koji zahvaljuju na crtežima i lijepim riječima iz 3.a!

Također, korisnica Carmen oduševila je redakciju Gloria.hr koja je pripremila poklone za nju, ali i za sve ostale korisnike.

“Veselimo se i obavijestiti Vas da nas je kontaktirala Hrvatska pošta koja je pripremila besplatne markice i omotnice te besplatnu uslugu slanja pisama za naše korisnike!”, objavili su na Facebook stranici Doma.

Dobrotu svi nosimo u sebi, a njezina vrijednost je neprocjenjiva. Zašto ne uljepšati blagdane nekome?

Bjonda Lučić

Foto: Facebook/Obiteljski dom Noni