/Radionica čitanja “Zagorkina Tajna Krvavog mosta” za žene starije od 55 godina

Radionica čitanja “Zagorkina Tajna Krvavog mosta” za žene starije od 55 godina

Centar za ženske studije poziva žene starije od 55 godina da im se pridruže na radionici čitanja “Zagorkina Tajna Krvavog mosta” koja će se održati 21. ožujka od 16 do 19.30 sati u prostoru Memorijalnog stana Marije Jurić Zagorke na zagrebačkom Dolcu 8.

Radionica, koju će voditi Jasminka Pešut, sastojat će se od čitanja poznatog Zagorkinog djela ‘Tajna Krvavog mosta’ i Zagorkinog kviza te diskusije o statusu žena kroz povijest. Naglasak će biti na uočavanju različitih slojeva romana (pustolovnih, gotičkih, kriminalističkih i povijesnih elemenata) te načina na koji Zagorka subvertira zadane obrasce različitih popularnih formi, osobito rodne i klasne.

Radionica je namijenjena ženama starijim od 55 godina, te znanje bilo koje vrste nije preduvjet za sudjelovanje. Broj sudionica je ograničen, stoga požurite s prijavama.

Prijaviti se možete putem emaila: zagorka@zenstud.hr ili SMS i WhatsApp/Viber aplikacije na broj 098 433 121. Kontakt osoba je Ana Zbiljski.

U prijavi je potrebno navesti ime i prezime i kontakt, a na radionicu ponijeti osobnu iskaznicu i OIB. Sva obrada osobnih podataka vrši se isključivo u svrhu izvještavanja i pravdanja projektnih aktivnosti provedbenim tijelima EU fondova.

Radionica „Zagorkina Tajna Krvavog mosta“ odvija se u okviru projekta #Za BITI+54_Na Zagorkinom tragu: baština i inovativnost koju sufinacira Europski socijalni fond.

mšm

Foto: Centar za ženske studije