/‘RADOSNE ZBOG ZAJEDNIŠTVA’ Nakon što ih je holokaust razdvojio, sestre su se pronašle poslije 80 godina!

‘RADOSNE ZBOG ZAJEDNIŠTVA’ Nakon što ih je holokaust razdvojio, sestre su se pronašle poslije 80 godina!

Dvije sestre u Poljskoj pronašle su se nakon gotovo 80 godina, a sve zahvaljujući DNK testiranju. Halina Michałowska i Krystyna Leszczynska otkrile su kako nisu znale jedna za drugu. Obje su rođene tijekom Drugog svjetskog rata i ni jedna se ne sjeća svojih roditelja. DNK testovi su također otkrili da su Židovke – nešto što bi moglo objasniti zašto su ih se roditelji odlučili odreći.

“Bio je to ogroman, ogroman šok za mene. Mislim da bi se svatko tako osjećao da je u mojim cipelama. Ono što mi prolazi kroz glavu je da nisam bila napuštena kao dijete, već da se možda netko jako trudio da me spasi od holokausta”, rekla je Leszczynska, donosi portal Live Action.

“I dok sam oduvijek mislila da sam sama na ovom svijetu, sada se pokazalo da smo ja i moja sestra ostavljene zajedno na sigurnom mjestu.”

Leszczynska je objasnila da su je odgajale časne sestre u sirotištu.

Michałowska je rekla da su je našli umotanu u deku na crkvenim stubama dok je bila mala, prije nego što su je zbrinule časne sestre. Nitko nije imao saznanja o njihovu podrijetlu, ali otkriće da su Židovke pružilo im je određenu utjehu zašto su napuštene.

“Bilo je to tijekom rata i sve što imamo su pretpostavke”, rekla je Michałowska. “Naši su roditelji, na primjer, mogli biti prevezeni u koncentracijski logor. Bila sam pronađena u mjestu blizu Treblinke.”

Sestre sada zajedno istražuju svoje porijeklo u nadi da će saznati više o svojoj prošlosti. U međuvremenu uživaju u međusobnom društvu i oduševljene su kad otkriju koliko imaju zajedničkog.

“Ispostavilo se da obje stalno pjevamo. U glavi mi stalno svira glazba”, istaknula je Michałowska.

“Pišemo i pjesme i rime. Nikad nisam mislila da ću naći sestru i još uvijek sam šokirana i iznenađena, ali kad smo se našle, otkrile smo sličnosti”, prenosi HKM.

mšm

Foto: Screenshot