/Sindikat umirovljenika Hrvatske proslavio veliku 30. obljetnicu; portalu Generacija.hr dodijelio povelju suradnje!

Sindikat umirovljenika Hrvatske proslavio veliku 30. obljetnicu; portalu Generacija.hr dodijelio povelju suradnje!

Sindikat umirovljenika Hrvatske (SUH) na prigodan način obilježio je 30. obljetnicu osnutka udruge. U utorak, 25. listopada 2022. godine u Domu Sindikata grafičara organizirana je svečana skupština na kojoj se okupilo pedesetak umirovljenika i predstavnika starijih osoba iz 10 hrvatskih županija. Tom su prigodom dodijeljene povelje za uspješnu i trajnu djelatnu suradnju, a povelju je dobio i portal Generacija.hr.

Prije skupštine održana je i međunarodna panel rasprava “Važnost samoorganiziranja umirovljenika u borbi za njihov standard i dostojanstvo” na kojoj su sudjelovali ugledni međunarodni predavači i stručnjaci koji se bave pitanjima organiziranja umirovljenika i starijih osoba – generalni tajnik Europske federacije umirovljenika i starijih osoba (FERPA) Agostino Siciliano, te predstavnici regionalnog talijanskog Sindikata umirovljenika, Elena De Gregorio iz SPI CGIL Veneto i Roberto Treu iz SPI Cgil Friuli-Venezia-Giulia, priopćili su iz SUH-a.

Na panel raspravi, koju je moderirala predsjednica SUH-a Jasna A. Petrović, sudjelovao je i predsjednik SSSH Mladen Novosel, koji je istaknuo važnost povezanosti aktivnih radnika i umirovljenika u zajedničkoj borbi za bolji standard društva.

Prisutni su bili i ugledni gosti, i to izaslanik Vlade RH, državni tajnik Dragan JelićMelita Čičak – voditeljica uprave za mirovinski sustav u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, ravnatelj HZMO-a Ivan Serdar sa zamjenikom Ivom Bulajom, predstavnica HZZO-a Morana Krušarovski, predstavnica Pučke pravobraniteljice Orhideja Skale Družak te predstavnica Grada Zagreba Andreja Ninić.

Svim panelistima i gostima uručena su i priznanja, odnosno povelja za uspješnu i trajnu djelatnu suradnju, koja je dodijeljena i portalu Generacija.hr. Nakon toga održana je svečana skupština na kojoj su se potpredsjednici SUH-a Mato ObradovićAsja TominĐina Šverko i Vesna Bečić te glavni tajnik Igor Knežević osvrnuli na sve uspjehe koje je SUH ostvario u 30-godišnjoj borbi za prava umirovljenika i starijih osoba. Nakon toga su dodijeljena priznanja svim zaslužnim članovima udruge za uspješan rad u SUH-u.

Prekrasan svečani ugođaj upotpunio je pjevački zbor podružnice SUH-a iz Velike Gorice Turopoljska zvona, koji je na kraju panel rasprave otpjevao prekrasnu narodnu pjesmu, a zatim na početku svečane skupštine i himnu te još jednu divnu pjesmu iz svog repertoara. Svi delegati skupštine su bili vrlo zadovoljni organizacijom i načinom na koji je proslavljeno 30 godina osnutka SUH-a.  

mšm/Igor Knežević

Foto: SUH