/Sisački umirovljenici dobili od 100 do 300 kuna, a evo na što će potrošiti uskrsnicu

Sisački umirovljenici dobili od 100 do 300 kuna, a evo na što će potrošiti uskrsnicu

Stotine starih i nemoćnih građana od ranog jutra satima su stajali i čekali u redu ispred jedne od triju sisačke gradske blagajne na kojima je u ponedjeljak počela isplata uskrsnica umirovljenicima i nezaposlenima. Na iznose od 100 do 300 kuna, ovisno o visini primanja, bili su u stanju čekati cijeli dan.

Mirovine su malene, neplaćenih režija je mnogo. Strah ih je da će ostati i bez te male simbolične pomoći ako je ne podignu odmah.

“Dobio sam 200 kuna. Mirovina mi je 1.900 kuna. Nisam znao da će biti uskrsnice i ove godine pa me iznenadila obavijest u sandučiću. Dat ću taj novac supruzi pa ona neka dalje raspolaže s njim za ono što je najpotrebnije. Radio sam u pošti gotovo 40 godina. Zašto mi je mirovina tako mala, stvarno ne znam. Mogu samo nagađati, kao i ostali, da su prikazali kako smo ostvarivali manja primanja ili su nas zakinuli za neke godine staža. Pomoć je dobrodošla, ali dijeli se pred izbore. Više političari imaju koristi od toga, nego mi umirovljenici”, priča 83-godišnji Vaso Borojević za Mirovinu.hr.

Samo sto kuna uskrsnice dobila je umirovljenica Dragica Karapandža.

“Ja kao imam bolju mirovinu pa je procjena da nama takvima onda ne treba više. Došla sam platiti režije pa onda da usput obavim i to da ne moram više razmišljati. Nisam znala da će biti ovakva gužva. Nema tu za poklon, imam dvoje unuka pa ipak nije dovoljno. Nedavno su imali rođendan pa je baka dala poklon i sto eura”, kaže umirovljenica Dragica.

Podsjetimo, Grad Sisak, kao i lani, osigurao je uskrsnice za umirovljenike od 100 do 300 kuna, ovisno o primanjima.

mšm/mirovina.hr

Foto: Pixabay