/Splitski polumaraton istrčao 84-godišnjak koji je bio najstariji sudionik

Splitski polumaraton istrčao 84-godišnjak koji je bio najstariji sudionik

Na jučerašnjem 19. Splitskom polumaratonu jedan od 2.500 sudionika bio je i 84-godišnji umirovljenik iz Beograda Vlada Stevanović. Unatoč svojim godinama i zdravstvenim poteškoćama, istrčao je cijelu dionicu uz veliku potporu publike.

U Splitu je u nedjelju ujutro nešto iza devet sati započeo 19. Splitski polumaraton koji se održao unatoč vremenskim neprilikama. Prošle godine sudionike nije spriječio ni snijeg, a ove godine ih je skoro uhvatila bura, koja je samo dan ranije harala Dalmacijom. Jučerašnji orkanski udari vjetra bili su zanemariv faktor i za nekoliko stotina djece koja su se odvažila na sudjelovanje u “DM dječjim miljama”, kao uvertiri u glavni događaj, piše slobodnadalmacija.hr.

Među trkačima se našao i 84-godišnji umirovljenik iz Beograda Vlada Stevanović, koji je istrčao čitavu dionicu uz veliku potporu publike. Dijelom je trčao, dijelom je hodao, a što je bio bliži cilju, publika mu je pružala sve veću podršku.

“Druženje s mladima me čini mladim i daje mi poticaj da nastavim trčati i održavati kondiciju. To me drži svih ovih godina”, izjavio je umirovljenik.

Da bi njegov pothvat bio još bolji, Vlada je otkrio kako mu je prije pet godina zbog aritmije ugrađen pacemaker, a on je istaknuo kako nema previše filozofije u njegovom planu.

“Nema velike tajne. Važna je želja, naravno i sposobnost tijela da to izdrži”, rekao je, prenosi Mirovina.hr.

Djelić atmosfere i Vladu ‘u trku’ možete pogledati na ovom videu.

mšm/sd/mirovina

Foto: Youtube screenshot