/‘TEŽAK ŽIVOT’ Umirovljenik Stjepan (61): ‘Vozio sam kamion, bavio se atletikom, a sada iz potrebe prodajem povrće’

‘TEŽAK ŽIVOT’ Umirovljenik Stjepan (61): ‘Vozio sam kamion, bavio se atletikom, a sada iz potrebe prodajem povrće’

Umirovljenik Stjepan (61) prije mirovine je radio kao vozač kamiona i bavio se sportom. Sada, kao umirovljenik s invalidskom mirovinom, iz potrebe uzgaja povrće te ga prodaje na belišćanskoj tržnici.

Gospodin Stjepan radio je kao vozač kamiona za vrijeme nestašice nafte i naftnih proizvoda. Nekih sretnih anegdota za podijeliti vezano uz svoj posao, kaže, nema. Obišao je mnoga mjesta zbog svojeg posla, no to nije bio jedini razlog njegovom putovanju. Zahvaljujući treniranju atletike je putovao na natjecanja. Sada se bavi poljoprivredom te prodaje svoje povrće kako bi si malo olakšao život, piše Mirovina.hr.

„Bio sam vozač kamiona. Obišao sam njime jako puno. Imam anegdote, ali nemam neke dobre anegdote. Radio sam dok je bila kriza goriva, nafte, guma i svega ostaloga. Nije bilo lako. Prije sam se bavio atletikom. Išao sam na razna natjecanja koja su bila u Pečuhu, Rijeci, Splitu, Zagrebu, Varaždinu…

Nisam dobivao pehare, ali sam dobivao medalje, mada većinom lokalne. Sada se bavim poljoprivredom iz potrebe. Imam invalidsku mirovinu i ide sve nekako teže”, poručio je Stjepan za taj portal.

mšm/Mirovina.hr

Foto: Pixabay, ilustracija