/‘TUŽNA ISPOVIJEST’ Umirovljena medicinska sestra preživljava na akcijama; nekima je i trulo povrće s placa dobro

‘TUŽNA ISPOVIJEST’ Umirovljena medicinska sestra preživljava na akcijama; nekima je i trulo povrće s placa dobro

U trgovinama kupuju samo na popustima, a na placu čak i trulo povrće. Tako u uvjetima poskupljenja i malih mirovina živi sve više građana treće životne dobi, a kakav je to život za HTV otkriva umirovljenica Ljiljana Šimičev.

Umirovljenica iz Zadra Ljiljana Šimičev svako jutro počinje listajući kataloge u potrazi za akcijama, donosi hrt.hr. Namirnice na sniženju diktiraju što će se kuhati, a na placu čak i trulo povrće nije isključeno. S 35 godina staža u bolnici kao medicinska sestra nema mirovinu od koje može pristojno živjeti:

“To je žalosno, više nego žalosno. Ne samo da ja to govorim nego svi se tako osjećaju. A ništa, što ću, mi smo se pomirili s tim. Mi smo umirovljenici takvi, ne idemo, ne protestiramo, ništa”, kazala je Šimičev za HRT.

Dodaje kako treba biti brz kada nešto osvane na akciji jer se neki artikli jako brzo razgrabe. I sama je svjesna da su stvari na akciji kraćeg roka trajanja i da često nisu među kvalitetnijim proizvodima. Pomaže joj što ima mali vrt koji ipak donosi neke uštede u kućnom budžetu.

Jelena Frleta, prodavačica na tržnici kaže kako ostatak robe koju nitko neće kupiti besplatno daje ženama:

“To ja dajem besplatno ženama koje poznajem. To je škart roba, škart roba”, zaključuje.

mšm

Foto: Screenshot