/Umirovljenica (73) u potresu ostala bez kuće: Gdje je baš na mene došlo? Nemam novca, sama sam…

Umirovljenica (73) u potresu ostala bez kuće: Gdje je baš na mene došlo? Nemam novca, sama sam…

Zagrepčani koji su ostali bez krova nad glavom uslijed potresa privremeno su smješteni u Studentski dom Cvjetno naselje, ali trajno rješenje se još uvijek ne nazire. Tamo je nešto više od 400 građana, ali ne zaboravimo da su se mnogi sklonili kod rodbine, susjeda i prijatelja.

Jedna od njih je i 73-godišnja zagrebačka umirovljenica Ruža Lepušić koja je za RTL ispričala svoju priču – pukao joj je baš svaki nosivi zid u kući, nema ni struje ni vode. Novinarima je rekla da bi bilo bolje da je u tom potresu poginula.

“Mislim si ovako, bolje da sam ostala tu. Baš sam se razočarala. Gdje je baš na mene došlo? Nemaš novca, sama, kad je ženska sama, teško je to. I njega sam teško preboljela, supruga”, kazala je za RTL.

Kuća je prema ocjeni statičara – za rušenje. Za nekoliko dana će privremeno dobiti kamp kućicu na korištenje, a nada se da ju Grad Zagreb i država neće ostaviti da se u ovoj situaciji snalazi sama.

Više od dva tjedna nakon potresa, ne postoji nikakav jasan plan za sanaciju štete, a službeni Zagreb i Vlada ulaze u politički sukob oko toga kako će se taj posao napraviti.

mšm/rtl.hr

Foto: Pixabay, ilustracija