/Umirovljenici pozvani na sajam PRAVO DOBA!

Umirovljenici pozvani na sajam PRAVO DOBA!

Sajam PRAVO DOBA koji je postao nezaobilazno događanje za sve koji su prešli pedesetu, održat će se od 17. do 19. svibnja na Zagrebačkome velesajmu. Posjetiteljima se nudi niz edukativnih sadržaja – stručna predavanja i skupovi, prezentacije te radionice aktivnog i zdravog starenja, a za umirovljenike je ulaz besplatan.

Događaj su najavile pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić i direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić.

“Grad Zagreb osobitu brigu i skrb posvećuje osobama iznad 65 godina kroz mnogobrojne projekte i programe kako bi se poboljšala kvaliteta života starijih osoba”, rekla je pročelnica Galić, naglasivši da je ulaz za umirovljenike besplatan.

Direktorica Tomšić je naglasila kako je sajam PRAVO DOBA namijenjen osobama starije životne dobi, a organiziraju ga Grad Zagreb i Zagrebački velesajam. Istaknula je i to da sajam posjetiteljima nudi niz edukativnih sadržaja – stručna predavanja i skupove, prezentacije te radionice aktivnog i zdravog starenja. Na kraju je, kao posebno zanimljiv, izdvojila program prekvalifikacije starijih sugrađana koji još uvijek žele i mogu raditi.

Od 17. do 19. svibnja na Zagrebačkom velesajmu će se također održati i sajam DENTEX na kojem će sudjelovati 331 izlagač iz 30 zemalja. Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i Ministarstva turizma, a u organizaciji Grada Zagreba i Hrvatske komore dentalne medicine.

mšm/zagreb.hr