/Umirovljenici susjed ostavio 1,5 milijuna eura, a ona ga dala siromašnoj djeci!

Umirovljenici susjed ostavio 1,5 milijuna eura, a ona ga dala siromašnoj djeci!

Nevjerojatna stvar dogodila se Hrvatici iz Stuttgarta – susjed joj je u naslijeđe ostavio 1,5 milijuna eura! No ona novac nije potrošila na vlastite potrebe, nego je odlučila pokrenuti zakladu kako bi nasljedstvo usmjerila u humanitarne svrhe i pomogla djeci i djevojkama u Africi i Latinskoj Americi.

Umirovljenica Ivanka Čugura u Njemačku je iz Hrvatske otišla još početkom 70-ih godina. Radila je cijeli radni vijek u socijalnoj skrbi, a prekretnicu je doživjela 2006. godine kada su joj njezini imućni susjedi, pokraj kojih je živjela 20 godina, ostavili veliko nasljedstvo – 1,5 milijuna eura (oko 11 milijuna kuna).

“Naše prijateljstvo počelo je 1979. godine, kad smo se ja i muž doselili u zgradu. Bili smo jedini stranci u zgradi. Nisam znala kako se treba ponašati. Susjedi su nas pozvali na kavu jer su nas htjeli bolje upoznati. Našli smo zajednički jezik i postali dobri prijatelji. On je bio odvjetnik iz Calwa, a ona je rođena u Hamburgu i dolazi iz obitelji liječnika”, rekla je Ivanka za njemačku televiziju SWR, piše Novčanik.hr.

Nakon smrti susjeda, njegova supruga rekla je da će im ostaviti novac pa su napravili oporuku. S novcem je mogla raditi što je htjela, ali nije ni posmislila trošiti ga na vlastite potrebe. Susjeda je umrla 2006. godine, nasljeđe je stiglo, a odmah potom Ivanka Čugura otvorila je Zakladu za pomoć djeci i djevojkama u Africi i Latinskoj Americi.

Naime, oduvijek joj je želja bila otići u Afriku i pomoći tamošnjoj djeci, što je i učinila. A sve kako bi njihov život bio bolji, zdraviji i uz više obrazovnih mogućnosti.

mšm/novčanik.hr

Foto: Youtube (Ivanka Čugura)