/Vlada prihvaća sve zahtjeve Inicijative 67 je previše i mijenja Zakon o mirovinskom osiguranju

Vlada prihvaća sve zahtjeve Inicijative 67 je previše i mijenja Zakon o mirovinskom osiguranju

Premijer Andrej Plenković se na sjednici Vlade uvodno obratio ministrima i iznenadio objavom da će Vlada prihvatiti sve zahtjeve Inicijative 67 je previše. Dodao je kako su čuli poruku hrvatskih građana te će promijeniti Zakon o mirovinskom osiguranju.

“Smatramo da je mirovinska reforma jedna od važnih strukturnih reformi i njome je mirovinski sustav cjelovito unaprijeđen. Pozdravili su je i analitičari agencija za kreditni rejting. Mirovine su se povećale, ispravljene su nejednakosti, a vodili smo računa i da nijedna skupina osiguranika ne bude oštećena”, kazao je Plenković te izvijestio kako će Vlada prihvatiti sve zahtjeve Inicijative 67 je previše, piše HRT.

Osvrnuo se i na cjelokupnu situaciju s referendumskim potpisima koja ih je navela na promjenu mišljenja.

“Tijekom proljeća bili smo suočeni s aktivnostima građanske inicijtive ’67 je previše’ i nakon što su potpisi prikupljeni ustanovili smo da je potpise dalo više od 700 tisuća građana. Analizirali smo ovu situaciju i donijeli sljedeću odluku – čuli smo poruku hrvatskih građana i kao Vlada donijeli smo odluku da ćemo u cjelosti preuzeti zahtjeve referendumske inicijative i promijeniti Zakon o mirovinskom osiguranju. Očekujem prijedlog od ministra rada i mali i drugih ministarstava tako da u što ranijem roku predložimo izmjene odgovarajućih zakona i potom ovu inicijativu predložimo Saboru na usvajanje,” objavio je Plenković.

mšm/hrt

Foto: FB (67 je previše)