/Željko Bebek sa slavnom Selmom iz istoimene pjesme proslavio njen 90. rođendan

Željko Bebek sa slavnom Selmom iz istoimene pjesme proslavio njen 90. rođendan

Jedna od najljepših ljubavnih pjesama Bijelog dugmeta “Selma” nastala je prema stvarnom događaju kada je na željezničkoj stanici mladu djevojku sreo Vlado Dijak i o tome napisao pjesmu. Četvrt stoljeća kasnije, ona se našla na albumu i postala je golemi hit.

Opjevana Selma dan danas živi u Zagrebu, a ovih dana ju je posjetio pjevač Željko Bebek kako bi zajedno proslavili njen 90. rođendan.

“Moja draga Selma proslavila 90. rođendan. Sretan rođendan od srca”, napisao je pjevač i fotografiju podijelio na Instagramu.

https://www.instagram.com/p/B1l8avMpg5N/?utm_source=ig_web_copy_link

Susret Selme i Vlade Dijaka, tekstopisca,  1949. godine doista se dogodio. Tada je na željezničkoj stanici u Sarajevu Vlado upoznao mladu Selu Borić, ponio joj kofer te se zaljubio u nju.

Taj događaj ga je inspirirao o o njemu je napisao pjesmu. Pjesma se na albumu Bijelog Dugmeta “Kad bi bio bijelo dugme” našla punih 25 godina kasnije.

Kada je prvi put čula pjesmu Bijelog dugmeta, odmah je znala o čemu se radi te na koncentru u Lisinskom 1975. godine rekla da je ona ta Selma. Željko Bebek i gospođa Selma sreli su se i prije šest godina u HRT-ovoj emisiji “Osmi kat” kada joj je uživo otpjevao ovaj hit na što je vrlo emotivno reagirala. Prema njezinim riječima, ona i Divjak sretali su se i prije fatalnog susreta te se iz pogleda moglo zaključiti kako je pjesnik bio zainteresiran za nju, piše mirovina.hr.

FOTO: instagram

pv/mirovina.hr