/‘ZVUČI ČUDNO, ALI…’ Neki gradovi i dalje pozivaju umirovljenike da se jave za uskrsnice

‘ZVUČI ČUDNO, ALI…’ Neki gradovi i dalje pozivaju umirovljenike da se jave za uskrsnice

Tri mjeseca prošla su otkako smo proslavili Uskrs, ali pojedini gradovi i dalje pozivaju umirovljenike da se jave za isplatu uskrsnica čiju je podjelu u travnju zaustavio korona virus.

Grad Trogir u srijedu je objavio javni poziv umirovljenicima da se prijave za uskrsnicu. Ne, nije riječ o šali, nego stvarnoj isplati blagdanske novčane pomoći tri mjeseca nakon Uskrsa. Podjela nije bila moguća u travnju zbog korona virusa kako se umirovljenici kao najugroženija skupina ne bi zarazili. Međutim, situacija s brojem zaraženih nije ništa bolja ni sada, piše mirovina.hr.

Pojedini su gradovi unatoč korona virusu unatoč uspjeli isplatiti obećane uskrsnice svojim starijim građanima. Neki su ih dijelili putem Hrvatske pošte ili isplatom izravno na račune građana, no to nije bilo moguće svugdje.

I umirovljenici u Zadru čekali su sve do sredine lipnja kako bi realizirali svoje pravo na obećanu pomoć.

Nekoliko dana uoči samih parlamentarnih izbora, slučajno ili ne, uskrsnice je dijelio i HDZ-ov načelnik općine Jalžabet u Varaždinskoj županiji.

Uskrsnice su s manjim zakašnjenjem u svibnju podijelili i Belišće, Ogulin, Makarska, Čakovec, Koprivnica te ostali, dok su gradovi poput Osijeka, Siska, Opatije i Rovinja još u travnju pronašli rješenje za svoje starije sugrađane.

Detaljnije možete pročitati OVDJE.

bl/mirovina.hr

Foto: Pixabay