/Videća pratiteljica Žaklina pomaže slijepima: ‘Ovaj mi posao pruža malo drugačiji pogled na svijet’

Videća pratiteljica Žaklina pomaže slijepima: ‘Ovaj mi posao pruža malo drugačiji pogled na svijet’

Udruga slijepih Međimurske županije provodi program „Mala podrška, velik uspjeh“ koji sufinancira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Na programu zapošljava videće pratitelje za slijepe osobe.

Žaklina Mesarek radi u Udruzi kao videća pratiteljica oko mjesec dana. Jako je zadovoljna svojim poslom:

„Posao videćeg pratitelja je netipičan. Pruža priliku za nova poznanstva, iskustva i malo drugačiji pogled na svijet. Radim s raznim korisnicima koji sa mnom dijele svoja različita proživljena iskustva, što mi je veoma zanimljivo. Uvijek su raspoloženi pa je tako atmosfera opuštena i vesela. Posao uključuje prijevoz korisnika i pomoć u svakodnevnim aktivnostima i obavezama. Rado pomažem pa bih zato voljela raditi ovaj posao dok god budem u mogućnosti.“

Traži se videći pratitelj

Program traje od 1. siječnja 2022. do 29. veljače 2024. godine. Međutim, uslugu videćeg pratitelja Udruga će osiguravati i dalje preko sustavnog financiranja Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Videći pratitelj Krešimir pronašao se u radu sa slijepima: ‘Plemenitost je vrlina koja je poželjna u ovom poslu’

Trenutno su u potrazi za još jednim videćim pratiteljem tako da im se možete javiti ukoliko Vam se posao čini zanimljiv.

mšm

Foto: Udruga slijepih Međimurske županije