/‘KREATIVA IZ ZADRA’ Sestre Buljat dokazale kako pandemija ne može pobijediti poduzetnički duh

‘KREATIVA IZ ZADRA’ Sestre Buljat dokazale kako pandemija ne može pobijediti poduzetnički duh

Priča o pet sestara Buljat – dokazuje da ni pandemija ne može pobijediti poduzetnički duh. Otkako je počela korona kriza na jednom zadarskom tavanu, one marljivo rade u svojem obrtu za dizajn slikaju, kroje, kukičaju, printaju. Njihove majice “Vlajna” i “Bodulica” traže se i u inozemstvu.

Pet sestara na tavanu. Sve kreativke, svaka na svoj način. Kratki sastanak prije negoli počnu “sestrinska bockanja”  i ravno svaka u svoj kut, izvještava HRT.

“Kada radimo, svaka ima svoje, čak i svoju glazbu i slušalice pa si ne smetamo”, ističe Tina Buljat iz Zadra.

Najopasnijom se doima Josipa, ali samo na prvi pogled. Iako obožava sport, ona je prava umjetnička duša.

“Sport te isprazni od apsolutno svih mogućih stresova koji se nakupe tijekom dana, a onda u ovom likovnom segmentu tu se može čovjek uvijek smiriti, isprazniti iz duše, a ovo je više fizički segment”, objašnjava Josipa Buljat iz Zadra.

Jedina je modni dizajn završila Tina. No umjetnički su darovite sve. Dok Josipa slika, Tina šiva, Karolina kukicom izrađuje čuda od torbica, a Anita je majstorica tiska. Upravo su i najpoznatije po svojim majicama “Bodulica” i “Vlajna”. Sada njihove majice traže i u inozemstvu, osobito naši ljudi koji su se iselili. “Dišpetoža” je možda najveći hit.

“I nema žive duše u polju. Nema žive duše u polju ni u Slavoniji tako da je to zapravo satirični osvrt na stanje, da nema žive duše u polju, iseljavanje, hajdemo reći”, objašnjava Tina.

Dobijem narudžbu gdje osoba stvarno zna što želi. I, kaže da iskombiniram određenu sliku i boju, govori Nikolina Buljat iz Zadra.

Iako su proputovale velik dio svijeta, ne namjeravaju u inozemstvo. Posao su pokrenule baš na početku pandemije i ide kao “singerica”.

bl

Foto: Screenshot