/Rodio se mali Frane, ime dobio po svom dobročinitelju; nakon potresa omogućio im krov nad glavom

Rodio se mali Frane, ime dobio po svom dobročinitelju; nakon potresa omogućio im krov nad glavom

U Sisku se prije dva dana rodio mali Frane, dječačić čija je trudna majka u danima nakon razornog potresa na Banovini spavala u autu s još trojicom dječaka dok je njihov otac na cičoj zimi dežurao oko vatre. Ponosno nosi ime čovjeka koji mu je omogućio da danas s obitelji boravi na suhom i toplom, javlja dnevnik.hr.

Rođenjem malog Frane sve se zaokružilo – dobio je ime dobročinitelja Frane Jukića koji je zajedno s prijateljima Bracom Slakom i Zlatanom Divićem kupio kontejner u kojem obitelj Božić i danas dijeli dobro i zlo.

Mališan je dug 52 centimetra i težak 3450 grama. O rođenju malog Frane odmah je obaviješten Frane Jukić, po kojemu je dobio ime.

“Da, zvao me Suzanin suprug. Obradovali su me, jako sam zadovoljan i sretan, odmah sam dobio sve upute”, govori kroz smijeh.

“Sretan sam, ali me žalosti što će to dijete s majkom iz bolnice otići natrag u kontejner. Zar su to uvjeti za malo dijete? To me boli. Otići ću ja gore kada izađu iz bolnice da ih vidim, ali me boli ono što ću zateći. Eto radije bih im poslao novac koji ću potrošiti na put do tamo”, rekao nam je Frane drhtavim glasom.

bkk

Foto: Unsplash/ilustracija