/‘ZA 1000 RADOSTI’ Caritasu stigla vrijedna donacija koja će uljepšati blagdane siromašnim obiteljima diljem Hrvatske

‘ZA 1000 RADOSTI’ Caritasu stigla vrijedna donacija koja će uljepšati blagdane siromašnim obiteljima diljem Hrvatske

Uključivši se i ove godine u program “Za 1000 radosti” Hrvatskog Caritasa namijenjen pomoći obiteljima u potrebi diljem Hrvatske, u petak 9. prosinca u prostorijama Hrvatskog Caritasa u zgradi Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Lidla Hrvatska Marina Dijaković simbolično je fra Tomislavu Glavniku, ravnatelju Hrvatskog Caritasa, uručila donaciju prehrambenih i higijenskih proizvoda vrijednu 100.000 kuna. Na taj način Lidl Hrvatska iznova podupire program koji će narednih 12 mjeseci Hrvatski Caritas provoditi uz slogan “Govori dobrim!”.

Distribucijom Lidlove donacije Hrvatskom Caritasu putem mreže nad/biskupijskih Caritasa darovani prehrambeni i higijenski proizvod dospjet će do obitelji u potrebi u svim krajevima Hrvatske. Svaka Lidlova darovna paleta vrijedna 6.000 kuna obuhvaća proizvode poput mesnih narezaka, konzerviranih srdela, kukuruza, graha, trajnog mlijeka, brašna, riže, tijesta, ulja, šećera, soli, keksa, sapuna te sredstava za čišćenje i pranje rublja – za korisničke obitelji u 17 nad/biskupijskih Caritasa.

“Naša suradnja ostvarivala se tijekom godina kroz brojne akcije, a ispunjava nas veseljem što će i ova donacija uljepšati blagdane siromašnim obiteljima diljem Hrvatske”, izjavila je prigodom uručenja Marina Dijaković.

“Vjerujemo kako u borbi protiv siromaštva svatko može dati svoj doprinos i odgovoriti na izazov: činiti dobro svakom čovjeku. Tako i Božić postaje sretniji i onomu koji daruje i onomu koji prima dar. Drago nam je da nas Lidl Hrvatska u takvim nastojanjima vjerno prati i podupire”, izjavio je primajući donaciju fra Tomislav Glavnik, ravnatelj Hrvatskog Caritasa.

Sve donacije prikupljene u programu “Za 1000 radosti” Hrvatski Caritas distribuira putem mreže nad/biskupijskih Caritasa, koji samostalno – u skladu sa svojim kriterijima i prema uvidima u trenutno stanje potreba obitelji za koje skrbi te na temelju žurnih potreba na koje ih upućuju župni Caritasi – odlučuju o izboru obitelji primatelja. To su najčešće obitelji koje se suočavaju s teškoćama s kojima se same ne mogu nositi: obitelji samohranih roditelja, mnogočlane obitelji, staračke obitelji, obitelji koje se bore s kakvom teškom bolesti kojega od svojih članova, obitelji u kojima su jedan ili oba supružnika nezaposleni, obitelji koje žive u teškim stambenim uvjetima, obitelji opterećene kreditima, dugovima, ovrhama, u nemogućnosti plaćanja režija ili koje, jednostavno, zbog malih mjesečnih prihoda žive ispod praga siromaštva.

U program “Za 1000 radosti” – “Govori dobrim!” moguće je uključiti se tijekom cijele godine:

-Pozivom na donacijski telefon 0609010 (6,25 kn / 0,83 eura po pozivu; PDV uključen)

-Novčanom online uplatom na www.caritas.hr  ili na IBAN HR4023400091510126452 (poziv na broj 7-22)

-Donacijom roba ili usluga

Više o programu “Za 1000 radosti” – “Govori dobrim!” na www.caritas.hr

mšm

Foto: Hrvatski Caritas