/‘NIKAD NIJE KASNO’ Danica ima 74 godine i vratila se u školske klupe: Shvatila sam da nije prestao život za mene

‘NIKAD NIJE KASNO’ Danica ima 74 godine i vratila se u školske klupe: Shvatila sam da nije prestao život za mene

Sveučilište za treću životnu dob Pučkog otvorenog učilišta Zagreb ove godine obilježava 30 godina postojanja. Polaznici stariji od 50 godina pohađaju raznovrsne programe, od informatičkih i kreativnih radionica, do programa kojima podižu kvalitetu psihofizičkoga zdravlja. U jednom semestru, oko 1.000 polaznika aktivno sudjeluje u programima.

Danica ima 74 godine i vratila se u školske klupe. Predavanja ne propušta već cijelo desetljeće.

“Odlaskom u mirovinu jednostavno sam shvatila da nije prestao život za mene i da treba nešto raditi i da treba imati nekakvih pa recimo i obaveza”, rekla je Danica Miljković za HRT.

Jedan od prijatelja s predavanja je Alan – inače rekorder po broju upisanih programa.

“Intenzivirao sam naprosto svoje interese koji su uvijek bili vrlo širokog spektra. Tako da ove zadnje dvije godine od kad je počela epidemija, imam intenzivno kao što rekoh i do deset kolegija”, kaže Alan Batušić.

Alan ima širok krug interesa, od joge do međunarodnih odnosa, a kolegije je birao između čak 70 programa koje učilište nudi.

“Organizirani su na način da se mogu pratiti i uživo i na daljinu, a imamo i hibridne tečajeve. Dakle, gdje je kombinirana nastava i uživo i dok polaznici preko raznih platformi prate i na daljinu. To je izvrsno za sve umirovljenike koji su van Zagreba”, kaže pomoćnica ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta Zagreb Ana Majurić.

Odlazak u mirovinu mnogima je prilika da nađu vremena za nadoknadu propuštenog.

Njihove programe završilo je nekoliko desetaka tisuća polaznika. Raznovrsna predavanja i druženja i dalje privlače nove članove i zadržavaju one stare.

mšm/hrt

Foto: Screenshot/HRT