/Umirovljenik Branko proputovao je 70 zemalja; i danas putuje, ali sa studentskim agencijama: ‘To mi je puno zanimljivije’

Umirovljenik Branko proputovao je 70 zemalja; i danas putuje, ali sa studentskim agencijama: ‘To mi je puno zanimljivije’

Branko (67) radio je razne poslove, ali mu je u sjećanju najviše ostao onaj s kojim je proputovao svijet. Bio je pomorac te je, zahvaljujući poslu, vidio mnoge zemlje. Putuje i dalje, kad skupi novaca i kad mu zdravlje dopusti. Ne putuje u skupim asortimanima, već putuje studentskim putničkim agencijama. Pored putovanja, u mirovini, otkrio je svoju strast prema poeziji.

Umirovljeniku Branku je zadnji posao bio u komercijalnom području. Radio je mnoge poslove, no jedan u je bio posebno drag. To je bio posao pomorca. Među posadom su se događale razne anegdote te je prepričao jednu od njih.

„U pomoračkom poslu se uvijek događalo nešto među posadom i u samim gradovima. Jedan čovjek se bojao zmije. Na brodu smo ulovili tu ribu koja je izgledala kao zmija i stavili su mu ju u krevet. Čovjek kad je legao, vrisak je nastao. I sada volim putovati koliko mi zdravlje i financije dozvoljavaju. Novo u mirovini što radim je to da pišem poeziju. Čak sam izdao i dvije zbirke,“ rekao je umirovljenik Branko za portal Mirovina.hr.

Pretpostavlja da je posjetio oko 70 zemalja. Putovao je od Jadrana do Japana. Spomenuo je Indiju, Indoneziju, Filipine, Bangladeš, Tajland… Bio je na Tajlandu i prije tri godine na putovanju.

„Sad sam prije dvije godine, prije korone, bio na sjeveru Europe: Danska, Norveška, Finska, Litva, Latvija, Estonija, ali sa studentskom agencijom. Meni nije važno biti u hotelu s pet zvjezdica ili četiri zvjezdice i plaćati skupo jer mislim da s tim običnim agencijama je puno zanimljivije. Napornije, ali zanimljivije,“ poručio je Branko.

mšm/mirovina.hr

Foto: Pixabay, ilustracija