/‘UVIJEK SU TU’ Požeški vatrogasci spasili staricu iz automobila zarobljenog u vodi

‘UVIJEK SU TU’ Požeški vatrogasci spasili staricu iz automobila zarobljenog u vodi

Grad Požegu je u četvrtak nešto prije 18 sati ponovno pogodilo olujno nevrijeme praćeno ledom. Brojnim građanima je u svega sat vremena obilnih padalina voda uništila obiteljske kuće, dvorišne zgrade i garaže.

Sve žurne službe su bile na terenu i priskakale u pomoć svima kojima je pomoć potrebna. Većina vode se uz intervencije službi na terenu povukla s prometnica, no sada slijedi onaj gori dio, a to je ispumpavanje vode iz poplavljenih objekata. Materijalne štete će se tek zbrajati, a jedno je sigurno, male neće biti, piše Požeški.hr.

Kada već govorimo o žurnim službama na terenu koje požrtvovno pomažu Požežankama i Požežanima u nevolji, tijekom fotografiranja poplavljenog raskrižja kod Ulice Pavla Radića, u oko je upao jedan hvalevrijedan prizor. Naime, na fotografijama se može vidjeti kako dvojica pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Požega nose nemoćnu staricu iz osobnog automobila koji je ostao zarobljen u vodi, a zbog velike količine vode na cesti, vozilo se pokvarilo te nije moglo nastaviti dalje.

Zasigurno hvalevrijedna i lijepa gesta naših vatrogasaca koji su uvijek dostupni i spremni pomoći, a ovdje su pokazali veliko srce, pažnju i nježnost prema nemoćnoj starici koju su zbrinuli na suho, iz pokvarenog, mokrog i zarobljenog automobila u vodi kako se ne bi smočila i kisnula.

mšm

Foto: Požeški.hr