/‘ŽIVOT PIŠE TUŽNE PRIČE’ Nekada bio zvijezda u Hrvatskoj, danas skuplja boce da bi preživio

‘ŽIVOT PIŠE TUŽNE PRIČE’ Nekada bio zvijezda u Hrvatskoj, danas skuplja boce da bi preživio

Splitska Jugoplasika legendarni je košarkaški klub koji je u više navrata pokorio Europu. Početkom 70-ih godina za njih je igrao i Mihajlo Manović Cvrca, koji je danas beskućnik u Splitu i primoran je kopati po kontejnerima kako bi preživio.

Manović ima 71 godinu, a točno 1971. godine igrao je u finalu Kupa europskih prvaka, no momčad je taj pehar digla tek četiri godine kasnije.
Tada je bio velika zvijezda ekipe koja je iz godine u godinu postajala sve ozbiljnija i ozbiljnija. Rodom je iz Beograda, a 60-ih godina postao je Splićanin, piše Mirovina.hr.

Kada je počeo rat, vratio se u Beograd, a 1994. godine je nakratko postavio život na sportske temelje i bio trener prve ekipe BASK-a.

Životna tragedija dogodila mu se 2007. godine kada mu je sin ubijen kao slučajna žrtva kriminalnih grupa u jednom beogradskom restoranu. Uz sve to, Manović ima i zdravstvene probleme.

“Ostao sam sam, bez ičega i donio odluku vratiti se u Split. Bilo je to prije četiri godine. Danas sam beskućnik, primam pomoć koja mi nije dovoljna za život, ali sam zadovoljan čovjek. Skupljam plastične boce, imam prijatelje, imam što jesti, a za smještaj se snalazim”, zaključio je Manović.

bl/Mirovina.hr

Foto: Pixabay