/2Cellos u Zagrebu zaključuju svjetsku turneju i opraštaju se s publikom: ‘Jeste li spremi proslaviti to sa nama?’

2Cellos u Zagrebu zaključuju svjetsku turneju i opraštaju se s publikom: ‘Jeste li spremi proslaviti to sa nama?’

Svjetski proslavljeni violončelistički duo 2Cellos, Luka Šulić i Stjepan Hauser, održat će 19. rujna u Areni Zagreb posljednji koncert velike svjetske turneje kojom u 2022. završavaju svoj zajednički glazbeni put i opraštaju se od publike kao dvojac.

Nakon 10 godina provedenih kao 2Cellos, šest objavljenih studijskih albuma, skupljenih više milijardi streamova, nastupa na kultnim mjestima diljem svijeta i prodanih skoro milijun ulaznica za svoje energične nastupe, duet Luka Šulić i Stjepan Hauser najavili su u ponedjeljak svoj posljednji nastup u Zagrebu u sklopu svjetske turneje i objavili kako je 2022. posljednja godina u kojoj nastupaju kao 2Cellos.

Kako se ističe u priopćenju, turneja 2022. bit će kulminacija svega što je ta eklektična međunarodna senzacija postigla od kad su postali slavni zahvaljujući videu iz 2011. gdje izvode svoju verziju pjesme “Smooth Criminal” Michaela Jacksona.

“Ovo će biti najjači koncerti, s najvećim brojem posjetitelja. Popeli smo se zajedno na planinu i dosegli vrh onoga što možemo zajedno napraviti. Sve što smo naučili iz zajedničkog sviranja uložiti ćemo u ovu turneju. Koncerti će biti intenzivni, bit će snažni, bit će dirljivi i emotivni. Sve što možemo i znamo poklonit ćemo publici – i onda možemo ‘umiroviti’ 2Cellos. Jeste li spremi proslaviti to sa nama?”, poručuju Šulić i Hauser.

Zagreb se, prema odluci ovih virtuoza, našao na posljednjem mjestu europskog dijela turneje jer – “tu smo sve počeli, tu želimo i završiti”. Tako će Zagreb biti zadnja europska destinacija na kojoj će zajedno zasvirati ovaj planetarno popularni duet.

Zadnji koncert u Europi kao 2Cellos održat će 19. rujna u Areni Zagreb. Ulaznice će biti u prodaji od petka, 4. ožujka, u 10 sati putem sistema Eventim.

mšm

Foto: eventim/promo