/‘LISINSKI U VAŠEM DOMU’ Pogledajte prijenos uživo koncerta Marthe Argerich i Theodosie Ntokou

‘LISINSKI U VAŠEM DOMU’ Pogledajte prijenos uživo koncerta Marthe Argerich i Theodosie Ntokou

Unatoč strogim mjerama zaštite od korona virusa, ne morate propustiti glazbeni događaj sezone u utorak, 3. studenog u 19 sati i 30 minuta, poručuju iz Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski.

Zbog epidemioloških mjera koje trenutno ne dopuštaju boravak više od pet stotina osoba u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, svim zaljubljenicima u glazbu u Lisinskom su omogućili prijenos uživo koncerta Marthe Argerich i Theodosie Ntokou u sklopu ciklusa “Lisinski subotom”.

Kupnjom ulaznice po cijeni od 60 kn svi koji to žele mogu iz topline vlastitoga doma uživo pratiti nastup proslavljene pijanistice i neokrunjene kraljice glasovira Marthe Argerich uz visoku razinu kvalitete zvuka i slike.

Uz Marthu će 3. studenog na pozornici Lisinskog nastupiti vrsna mlada grčka pijanistica Theodosia Ntokou s kojom će Martha svirati Concertino za dva glasovira u a-molu, op. 94 Dmitrija Šostakoviča, dok će im se u izvedbama glasovirskih kvinteta Zygmunta Noskowskog i Roberta Schumanna kao i Karnevala životinja, Saint-Saënsove suite, pridružiti ansambli milanske Scale, Quartetto d’archi della Scala i Solisti della Scala, kao i Marthina kći Annie Dutoit-Argerich, kao pripovjedačica.

bkk

Foto: Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski