/‘PREMIJERA’ Popularna romantična komedija ‘Djevojka za zbogom’ 12. studenog na Sceni Vidra

‘PREMIJERA’ Popularna romantična komedija ‘Djevojka za zbogom’ 12. studenog na Sceni Vidra

Premijera predstave “Djevojka za zbogom” Neila Simona u režiji Gorana Kulenovića, nastala u koprodukciji Satiričkog kazališta Kerempuh i PUK Putujućeg kazališta, održat će se u subotu, 12. studenog u 20 sati na Sceni Vidra, Draškovićeva 80.

Čuveni američki dramatičar Neil Simon podjednako je često pisao kazališne drame i filmske scenarije, a “Djevojka za zbogom” (The Goodbye Girl) među najuspješnijim je ekranizacijama njegovog teksta. Jedna od najpametnijih i najživotnijih romantičnih komedija u povijesti filma, za koju je Richard Dreyfuss postao najmlađim dobitnikom Oscara u kategoriji glavne muške uloge, donosi nam priču o čikaškom glumcu Elliotu Garfieldu koji dolazi u New York, na off-Broadway, igrati Richarda III.

Spletom okolnosti prisiljen je dijeliti stan s bivšom plesačicom, samohranom majkom Paulom i njenom slatkom i pametnom desetogodišnjom kćerkom Lucy. Osim prisilnog zajedničkog suživota, velik je izazov za odnos Elliota i Paule njezin otpor prema ponovnom zaljubljivanju, izazvan upravo neuspješnim vezama s glumcima. Usput bizarna koncepcija Shakespeareovog djela Elliotovu veliku glumačku priliku vodi prema propasti, a niti Paulino prisilno obnavljanje plesačke karijere ne ide u puno boljem smjeru…

U adaptaciji i režiji Gorana Kulenovića (autora kultnih serija “Bitange i princeze” te “Crno-bijeli svijet”), te u virtuoznim glumačkim izvedbama, “Djevojka za zbogom” dinamična je studija karaktera, prepuna inteligentnog humora i duhovitog istraživanja urbanih neuroza, ali i stvarnih ljudskih emocija – mišljena da gledatelje iz dvorane isprati s velikim smiješkom na licu.

U predstavi igraju Marko Makovičić, Sara Stanić i Zvonka Tomaš Brazzoduro.

mšm

Foto: Mak Vejzović