/Pustolovine baruna Münchausena premijerno u Žar ptici; provjerite gdje predstavu možete gledati online

Pustolovine baruna Münchausena premijerno u Žar ptici; provjerite gdje predstavu možete gledati online

“Zamislite… jednog pustolova. Oplovio je sve znane i neznane zemlje, ukrotio divlje zvijeri, upoznao Svemir i Zemlju uzduž, poprijeko, iznutra, ovako, onako i naopako. Možete li zamisliti takvog čovjeka? Možete? A sad, zamislite da je njegov brod…ma, ne, samo malo…”

“Ovako: zamislite da je on jedan obični tata i zove se vrlo obično, recimo… Marko. Dok radi, dok čisti, kuha i posprema, on mašta. Je l’ i vi to često radite? Maštate dok radite nešto sasvim obično? Da?!”, ovako nam je ovu pustolovinu kazališta Žar ptica opisala autorica dramatizacije Dunja Fajdić.

Riječ je o predstavi “Pustolovine baruna Münchausena” koja će se premijerno prikazati u srijedu u 19 sati, čiju glavnu ulogu tumači Marko Hergešić.

Uz brojne zapažene uloge na “daskama koje život znače”, Hergešić ovim projektom obilježava 10. godišnjicu profesionalnog rada u Gradskom kazalištu Žar ptica.

Predstavu je režirao Aleksandar Švabić, kojem je ovo prva suradnja na predstavi za djecu, a u autorskom timu su još i skladatelj Matija Antolić, kostimografkinja Dženisa Pecotić te oblikovatelj rasvjete Goran Jurković, izvijestili su iz kazališta.

“Ukrcavanje” na plovidbu predstave Pustolovine baruna Münchausena službeno počinje u srijedu 17. ožujka u 19 sati. Svečanoj premijeri pored svega 80 gostiju u dvorani, zbog poštivanja epidemioloških mjera, publika će moći prisustvovati u live streamu putem You tube kanala Žar ptice.

Predstava će se pretpremijerno za građanstvo igrati na matinejama u petak 12.ožujka u 17.55 i nedjelju 14. ožujka u 11.00 te za škole u ponedjeljak i utorak 15. i 16. ožujka u 10.00, poručili su iz kazališta Žar ptice.

bkk

Foto: Mare Milin/GK Žar ptica