/‘TRILER KOJI JE ODUŠEVIO KALIFORNIJU’ Hrvatski film F20 osvojio nagradu za najboljeg glumca

‘TRILER KOJI JE ODUŠEVIO KALIFORNIJU’ Hrvatski film F20 osvojio nagradu za najboljeg glumca

Dugometražni igrani film F20 nagrađen je Nagradom za najbolji strani film, dok je glumac Filip Mayer nagrađen Nagradom za najboljeg glumca na netom završenom 7. Glendale International Film Festivalu koji se održao od 15. do 21. listopada u Kaliforniji.

U dugometražnoj konkurenciji festivala sudjelovalo je ukupno 14 filmova. Ocjenjivački sud odlučivao je u sastavu: James Signorelli, dugogodišnji producent poznatog TV show-a “Saturday Night Live”, japansko-američka glumica Yoshie Morino te američki producent Joe Russin, nagrađen Emmy nagradom. Ovo je već druga međunarodna nagrada za mladog glumca Filip Mayera koji je prethodno nagrađen na filmskom festivalu u Pugli u Italiji u kolovozu ove godine.

Dugometražni igrani film F20, nastao je u režiji Arsena A. Ostojića, prema scenariju Hrvoja Sadarića, u produkciji Arsena A. Ostojića i Hrvoja Vajića iz Filmosaurux Rex-a te u suradnji s GripFilmom, Interfilmom i Cinecro. 

Glavne uloge tumače Romina Tonković, Filip Mayer, Lana Ujević Robert Budak, uz Mladena VulićaAlena LiverićaAlmu PricuAlena ŠalinovićaKseniju Marinković Gorana Grgića. Snimatelj je Slobodan Trninić, glazbu je skladao Mate Matišić.

F20, čije ime predstavlja dijagnozu za psihički poremećaj, daje naslutiti da ovo nije još jedan tipični hrvatski film, a ova nagrada je dokaz kako hrvatski film itekako može konkurirati trilerima koje nam svakodnevno serviraju iz inozemstva.

bl/bkk

Foto: HAVC