/Afrikanci iz Malog doma dobili prvu krušnu peć i probali pizzu: Djeci je bila neobična, ali jako ukusna!

Afrikanci iz Malog doma dobili prvu krušnu peć i probali pizzu: Djeci je bila neobična, ali jako ukusna!

Ovogodišnji listopad papa Franjo proglasio je Izvanrednim mjesecom misija, a jedna od poznatijih je ona u Keniji koju vodi mladi hrvatski misionar fra Miro Babić. Mali dom utočište je brojnoj napuštenoj djeci koja od sada imaju svoju krušnu peć te su prvi puta probali pizzu. Objava na društvenim mrežama s fotografijama peći oduševila je tisuće ljudi i izazvala lavinu pozitivnih komentara.

“Kruh naš svagdanji daj nam danas!” izgovaramo vrlo često u molitvama. U Africi nema kruha, brašno je nedostupno i skupo. Ali, ima krušna peć. Nju je svojim rukama izgradio naš veliki volonter i prijatelj Josip. Pomogli su mu i naš Stipe i djeca iz Malog doma. Prvo što je ta peć ispekla je pizza. Djeci je bila neobična, ali jako, jako ukusna. Ova je peć izgrađena kao znak nade da će jednom biti dovoljno kruha za svu djecu Božju po cijelom svijetu. Razlog za tu nadu možete pročitati u osmijehu našeg Shadyja”, piše na Facebook stranici Malog doma.

“Neka vam dobri Bog podari svaki dan kruha, neka vas pomiluje svojom milošću. Od srca vam svima tamo jako daleko želim svako dobro,vi svi ste “zaradili” veliki komad Neba i Božjeg blagoslova”, samo je jedan od brojnih komentara.

Podsjetimo, Mali dom (St Anthony Small Home) nalazi se u selu Lower Subukia u Keniji. Ovo sirotište vodi mladi hrvatski misionar fra Miro Babić. Mnoga spašena djeca su bila napuštena i ostavljena u grmlju, na putu, a fra Miro je izgradio njihovo utočište – Mali dom te se brine da svaki dan dobiju barem dva obroka i pohađaju školu.

mšm

Foto: Facebook (Mali dom)