/Evo kako je hrvatski svećenik u Njemačkoj komentirao razornu oluju koja hara Europom

Evo kako je hrvatski svećenik u Njemačkoj komentirao razornu oluju koja hara Europom

Oluja Ciara koja je poharala zapadnu i sjevernu Europu te pogodila i istočnu prouzročila je veliku materijalnu štetu i odnijela nekoliko ljudskih života. Promet je paraliziran, stotine su tisuća ljudi ostale bez struje. O tome kako je u Hamburgu upitali smo patera Antu Bobaša, voditelja Hrvatske katoličke misije u ovom milijunskom gradu na sjeveru Njemačke.

“Iskreno, ovdje u Hamburgu nema ni malo slovo „o“ od oluje. Najnormalnija kiša i malo vjetra, ali to je za Hamburg uobičajeno vrijeme”, rekao nam je pater Anto Bobaš.

Ovaj svećenik i kršćanski rock glazbenik rodom iz Brajkovića kod Travnika bio je župnik zagrebačke župe Kraljice svete krunice, a posljednih nekoliko godina djeluje u Hamburgu.

Napomenuo je kako su vremenski uvjeti kojima je posvjedočio sasvim uobičajeni, a koliko razoran može biti vjetar uvjerio se na našim otocima.

“Na Korčuli je bura 158 puta jača i probija sve…Toliko imam upita za tu oluju i sve ostalo, a ja od toga ne vidim ništa”, poručio je pater Anto Bobaš za kraj.

Podsjetimo, oluja Ciara poharala je Europu ovih dana. Uz Njemačku, pogodila je i Poljsku, Češku, Belgiju, Švicarsku, Nizozemsku i Francusku. Prema pisanju medija, Njemačka je u prometnom kolapsu – letovi su otkazani, a ceste zatvorene. No čini se kako nije tako crno u svim dijelovima Njemačke.

Maja Šubarić Mahmuljin

Foto: privatna arhiva